Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rychtář (56) si šliape na jazyk. Toto zabilo Bartošovú (†48)
Zdielať na

Rychtář (56) si šliape na jazyk. Toto zabilo Bartošovú (†48)

Josef Rychtář (56) sa snažil o Ivetu Bartošovú (†48) naozaj dlho. A neváhal sľubovať aj modré z neba, len aby ju dostal. Keď mu odišla do Talianska so Zdeňkom Macurom, najprv ju osočoval, potom vyrazil za ňou. Stále však všetkých okolo seba uisťoval, že Ivetu pošle na liečenie. Bez toho ževraj nemá šancu, píše český portál Aha!.

Sľuby sa sľubujú...

Potom sa mu Iveta vrátila a náhle sa sľuby stratili. Všetko, čo dovtedy hovoril, neplatilo. Na liečenie ju neposlal a nakoniec to bol on, kto lekárom Ivetu, ktorá skončila kvôli pitiu v lete na psychiatrii, vyfúkol spod rúk, píše český portál Aha!.

Vraj sa o ňu postará sám. Pritom už skôr priznal, že v tomto smere zlyhal! Svoje názory naozaj menil rýchlosťou svetla.

"Ide to s ňou z kopca, a pokiaľ sa nespamätá a nepôjde sa liečiť, nedopadne to s ňou dobre," povedal médiám v júli 2013 krátko po úteku Ivety do Talianska.

"Ja som si zničil rodinu, ale chcel som tej ženskej pomôcť. Pokiaľ by som sa mal k Ivete vrátiť, tak pod podmienkou, že okamžite nastúpi na liečenie, iná cesta nie je," povedal v tom istom období.

"Myslel som si, že mám patent na múdrosť, že to zvládneme, a on sa z toho dostane sama," vysvetľoval Rychtář tiež v júli 2013, prečo neposlal Ivetu na liečenie.

"Naozaj som sa chystal dostať ju na liečenie, mal som vyhliadnutú kliniku v Liberci, ktorá mesačne stojí 52 tisíc (takmer 1 900 eur)," povedal Rychtář krátko pred návratom Ivety z Talianska.

"Mala by sa liečiť, pretože podľa toho, keď mi cez víkend volala, sa dalo usúdiť, že nie je v poriadku," ozrejmil Rychtář počas hľadania Ivety v Taliansku.

"Iveta je človek, ktorého milujem a ktorý mi stál za to, opustiť svoju vlastnú rodinu. Nikdy som u nej nehľadal bohatstvo a slávu," priznal po tom, čo ju našiel a vracal sa s ňou domov.

"V najbližších dňoch zájdeme s Ivetou k českému lekárovi, ktorý ju kompletne vyšetrí a spíše lekársku správu, z ktorej budeme vychádzať. Bude to pre nás doporučenie, ako a kedy nastúpiť na liečbu. Myslím, že to ale bude trvať minimálne mesiac. Iveta si musí v prvom rade odpočinúť a dať sa do poriadku. Je zoslabnutá, takže to znamená hlavne pravidelnú stravu a odpočinok," ozrejmil Rychtář po návrate z Talianska.

"Vec riešime s Ivetou. Je to jej vôľa, či sa bude liečiť alebo zvolí nejaký iný spôsob. Pokiaľ človeku nájdu rakovinu a on liečbu odmietne, nikto ho tiež nemôže nútiť. Ja ju násilnou formou nebudem nikam dávať na liečenie. Budem to riešiť so špecialistami, aby sme to vyriešili," povedal, hoci sa časom ukázalo, že ju vlastne nikdy na žiadne liečenie nedal.

"Nie je možné ju vziať a proti jej vôli ju zavrieť do blázninca. Musí sama chcieť a v sebe nájsť vôľu. Musí si priznať problém. Potom jej lekár musí umiestnenie v liečebni doporučiť. Ale hlavne ona musí chcieť, a to sa zatiaľ nestalo," uviedol Rychtář.

"Iveta je doma a jej zdravotný stav nehodlám komentovať," povedal Josef Rychtář v auguste 2013 po tom, čo ju odviezol z liečebne v Bohniciach, hoci lekári nesúhlasili.

"Viem, že je to pre Ivetu veľmi ťažké životné obdobie a možno sa stane aj to, že ju alkohol bude chcieť pohltiť. ja urobím všetko preto, aby som ju ako manžel uchránil," uviedol Rychtáŕ po tom, čo ju požiadal o ruku v auguste 2013.

Po svadbe nasledoval krátky comeback a ešte hlbší pád Ivety Bartošovej. na liečenie, ako sľuboval Rychtář, speváčka nikdy nenastúpila.

Iveta bola v poriadku, tvrdí manžel v rozhovore:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie