Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bartošová (†48) volala o pomoc: Zbav ma Rychtářa!
Zdielať na

Bartošová (†48) volala o pomoc: Zbav ma Rychtářa!

Ľudia z blízkeho okolia Ivety Bartošovej už nechcú mlčať! Viacerí boli priamymi svedkami toho, ako s ňou jej manžel Josef Rychtář zaobchádzal. Kamarátka Ivana, ktorá bola so speváčkou v kontakte ešte pár dní pred osudnou tragédiou, prehovorila, píše český denník Blesk.cz.

Zúfalé telefonáty

"Iveta mi volala asi o tretej ráno, či k nej nemôžem prísť s fľašou vína. Hovorila, že ju potrebuje, pretože doma nie je ani jedna. Bolo to krátko pred Vianocami v roku 2012," spomína Ivana, ktorá za Ivetou počas dňa aj prišla, píše český portál Blesk.cz. Doprovod jej robil aj kamarát právnik.

"Iveta mi totiž vravela, že chce Pepu vyhodiť z domu, ale že potrebuje právnika. Keď sme k nej prišli, nikto neotváral. Asi hodinu sme stále pred jej domom, kým prišiel Pepa," spomína Ivana. Josef jej tvrdil, že nefunguje zvonček a Iveta odpočíva.

"Vletela som za ňou hore do izby. Sotva sedela. Nechápala som, ako sa mohla opiť, veď v noci mi volala, že doma nie je ani kvapka alkoholu. Pepa to musel vedieť, že takto vyzerá," dodáva Ivana.

Milovala ho

Kamarátka Ivete zdelila, že dole na ňu čaká právnik a spolu zavolajú aj políciu. Tá mohla Pepu vyviesť, pokiaľ by to speváčka naozaj chcela.

"Jediné, čo by sa od nej chcelo, bolo, aby povedala áno, keď sa jej budú pýtať, či ho chce vyhodiť. Pozerala však na mňa neprítomným pohľadom a povedala mi, že ho miluje... V tej chvíli som už vedela, že je celá stratená," smutne spomína kamarátka.

Speváčke však podala pomocnú ruku. Pomohla jej obliecť sa a upraviť. Potom spolu zišli do kuchyne, kde kamarátka naliehala na Ivetinho manžela, aby ju odviezol na liečenie.

Rychtář však o tom nechcel ani počuť. "Len sa otočil na Ivetu a povedal: My to spolu zvládneme, však, Džambulka. Iveta však vôbec nereagovala," konštatuje Ivana.

Iveta bola v poriadku, tvrdí manžel v rozhovore:

Súvisiace články

Najčítanejšie