Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ivetka (†48) bola v úplnom poriadku, tvrdí Rychtář
Zdielať na

Ivetka (†48) bola v úplnom poriadku, tvrdí Rychtář

Výsledky pitvy zosnulej speváčky Ivety Bartošovej potvrdili, že išlo o samovraždu. Polícia však ďalej skúma, či bola pri zmysloch a či ju k samovražde nedohnal manžel Josef Rychtář.

Vyšetrovanie pokračuje

Hoci výsledky pitvy zverejnili, policajti aj naďalej pokračujú vo vyšetrovaní.

Preto ani telo zosnulej nechcú vydať.

Bola speváčka opitá alebo zdrogovaná liekmi, keď spáchala samovraždu? Josef Rychtář to popiera. Tvrdí, že je to vylúčené.

"Ja som proste nedokázal tomu zabrániť a budem si to výčitať do konca života, že som neprišiel o chvíľu skôr domov. Pretože, keď sme sa lúčili, tak Ivetka bola v úplnom poriadku, tak nebol sebemenší náznak toho, že by mala nejaké iné myšlienky," hovorí čerstvý vdovec.

"Bol som strašne rád, že sa mi podarilo ju z tohto fenoménu dostať. V jej žilách nebola ani kvapka alkoholu, neprichádza tak do úvahy, že by to urobila pod vplyvom alkoholu. Nič také tam, a to som si istý, nenájdu," dodáva Rychtář.

"V tejto chvíli sa nedá hovoriť o tom, či napríklad v tele bol prítomný alkohol, či lieky, pretože je to súčasťou toxikologického skúmania a to zatiaľ polícia k dispozícii nemá," upresnila hovorkyňa pražskej polície Andrea Zoulová.

Iveta bola v poriadku, tvrdí manžel v rozhovore:

Stopy domáceho násilia

Patológovia tiež skúmajú po akýchkoľvek stopách domáceho násilia. Hoci vzhľadom na stav tela je to obtiažne.

Avšak polícia dostáva podnety od svedkov, ktorí tvrdia, že manžel speváčky ju mal ako fyzicky, tak psychicky týrať. Mal ju tak doviesť až na pokraj jej síl. Preto je vyšetrovací tím doplnený aj o špecialistu z pražskej mordparty.

"Aby mohol byť niekto zodpovedný za jej smrť, ktorá bola spáchaná ako samovražda, musela by sa dokázať jasná súvislosť medzi týraním a samovraždou. Alebo stačí, keby jej, povedzme, ukázal cestu z bludného kruhu," ozrejmuje právnik Jan Černý.

Faktom je, že Rychtář o tom, že si Iveta na život siahnuť chce, vedel. Toto nebol jej prvý pokus.

"Ten list som našiel pod svojím vankúšom a pretože som ho vzal som fixku a ten dátum som tam dopísal samozrejme ja," dodáva vdovec.

Kriminalisti sú v dome v Uhříněvsi takmer každý deň, snažia sa napredovať vo vyšetrovaní. Odpovedí na otázky sa domáhajú nielen Česi, ale aj Slováci.

Obzvlášť, ak niekto populárnej speváčke na druhý svet pomohol, alebo, ak mal možnosť, nezabránil, požadujú trest.

"Pokiaľ by tá osoba trpela duševnou poruchou, hrozilo by páchateľovi dvanásť rokov väzenia," dopĺňa právnik.

Súvisiace články

Najčítanejšie