Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Záchvat a nadávky, bitka so sokom. Zdeněk Macura (39) v akcii...
Zdielať na

Záchvat a nadávky, bitka so sokom. Zdeněk Macura (39) v akcii...

Šialený krik, paľba vulgarizmov a urážok. Samozvaný ochranca Ivety Bartošovej (†48) Zdeněk Macura urobil pred jej domom hysterickú scénu. V amoku a hystérii vrieskal na Rychtářa, že je vrah. Sproste nadával aj policajtom, ktorí hliadkovali pred domom, píše český denník Blesk.

Bitka pred domom

Manžel a ctiteľ zosnulej Ivety Bartošovej sa mali údajne pred domom, kde speváčka naháňať a došlo až k fyzickým útokom, píše portál TN.cz.

Keďže vzťahy medzi rivalmi boli dlhodobo napäté, bolo zrejmé, že je len otázkou času, kedy potečie krv. Zosnulá Iveta im ešte dlho nedá spať.

Hysterický Macura

Len, čo sa Macura o smrti Ivety Bartošovej dozvedel, nasadol okamžite do auta a zamieril do Uhřívnej Vsi, kde speváčka bývala.

Bol úplne zdrvený a nebol schopný ani slova, píše český denník Blesk.

Krátko po Ivetinej samovražde sa Macura objavil priamo pred jej domom a vychrlil paľbu urážok a vulgarizmov.

"Vylez, ty vrah zas*raný. Kde je ten vrah? Ukážte mi ho!," vrieskal zmyslov zbavený Macura.

Pozrite si Macurov záchvat pred domom zosnulej speváčky:

Vypustený lev

Pritom chodil sem a tam, rozhadzoval rukami, vyzeral ako lev vypustený z klietky. Kričal však stále to isté dookola.

"Hovoril som to. Od začiatku som vravel, že je vrah. Tá svadba bola plán na vraždu. Oni ju zabili," šalel.

Hlas mu od hystérie až preskakoval a tvár mu priam horela. V niektorých momentoch to vyzeralo, že čo chvíľa dostane infarkt.

Nadávky neobišli ani verejných činiteľov, a to aj napriek tomu, že niektorí policajti stáli len niekoľko centimetrov od zúrivého Macuru.

Muži zákona sa ho snažili upokojiť, ale ten bol nepríčetný. Vrieskal ako blázon.

Pozrite si bitku Macuru s Rychtářom:

Rozhovor Macuru s Rychtářom

Zdeněk Macura sa v utorok v dopoludňajších hodinách telefonicky spojil s Ivetiným manželom Josefom Rychtářom. Zaujímal sa predovšetkým o zdravie Ivety.

Macurov zámer bolo presvedčiť Rychtářa, aby dohovoril Ivete. Chcel, aby vyhľadala odbornú pomoc.

"Do obeda ešte Rychtář hovoril, že Iveta je v poriadku, že sa cíti dobre, že ju nič nebolí," doplnil Macura.

Len žiadni lekári

Speváčka však o návšteve odborníka nechcela ani počuť. "Už od včerajška hovorím s Ivetou o možnostiach lekárskeho vyšetrenia, ale Iveta o tom ani počuť nechce," konštatoval jej manžel.

Rychtář však trval na tom, že Iveta je v absolútnom poriadku a nič jej nechýba.

"Sama Iveta mi tvrdí, že sa cíti dobre, že nemá potrebu žiadneho lekára vyhľadávať. To sú vlastne jej vlastné slová," dopĺňa Rychtář. Macura je však zronený a ani slzám sa nebráni.

Rozhovor medzi Macurom a Rychtářom:

Zrážka s vlakom

Život Ivety Bartošovej bol ako na hojdačke. Raz bola hore, inokedy dole. Možno práve v čase, keď sa títo dvaja rivali zhovárali, ona sa rozhodovala pre svoj posledný krok. Pozrite si príbeh jej života. 

Iveta Bartošová zomrela 29. apríla 2014 v deň narodenín jej muža Josefa Rychtářa. Podľa denníka Blesk Iveta Bartošová nechala svojmu manželovi Josefovi Rychtářovi list na rozlúčku spolu s namaľovaným obrazom. "Budem na teba spomínať od inakadiaľ," malo stáť v liste.

Bartošovú zrazil v utorok o 11:30 osobný vlak na trase z Prahy do Benešova. Miesto nešťastia v okolí železničného prejazdu, cez ktorý vedie cesta u Uhříněvsi do Benic, policajti označili páskou. Na miesto sa prišlo pozrieť aj niekoľko miestnych ľudí. Prácu vyšetrovateľov z diaľky sleduje aj množstvo novinárov.

Reportáž z miesta tragédie:

Súvisiace články

Najčítanejšie