Zatiahnuté
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Diana Mórová (42). Toto je jej cesta za slávou
Zdielať na

Diana Mórová (42). Toto je jej cesta za slávou

Diana Mórová je veľmi úspešná herečka. Hrá v Slovenskom národnom divadle, hviezdi v seriáli Panelák, má syna Quida, žila s Mokrým, vyhrala súťaž Hviezdy na ľade a bola vo finále tanečnej súťaže Showdance. Ako sa rodila cesta za slávou? Pozrite sa...

Všetko sa to začalo v malom paneláčiku na bratislavskej Pošni, kde Didi spolu s rodičmi a bratom vyrastala. Z okna bolo vidieť na ihrisko, kde sa rada hrávala, cez cestu bola základná škola. Preliezky a pieskovisko boli v detstve Dianiným kráľovstvom. Práve tu zažila prvé lásky a práve tu skúšala svoje prvé gymnastické kúsky. "Tu samozrejme rôzne saltá, premety občas rozbité koleno, ale čo nesmieme zabudnúť, táto ako sa hovorí veľký múr, on bol omietnutý, a tu sme hrávali tenis," spomína Didi

Chcela byť lekárkou

Viac ako tenis, ju však zaujala gymnastika. Chvíľu rozmýšľala aj o tom, že by sa stala aj trénerkou. Avšak jej vysnívané povolenie bolo úplne iné."Furt som chcela liečiť, to je zaujímavé, že máš toto takúto métu, že lekárka. Ani som veľa tých zamestnaní nevystriedala, že chcem byť kaderníčka. Samozrejme, že som strihala bábiky, ale vždy som chcela byť lekárka," tvrdí Diana. 

Bavila ju matika a telesná

Na základnej škole sa populárnej herečke o hraní v divadle, či filme ani nesnívalo. Všetku svoju energiu venovala iba gymnastike. Medzi obľúbené predmety patrila aj matematika. "Telesná, matika mi išla dobre, čo nechápem. Musím povedať, že som po škole okamžite fičala na tréning a potom domov. Každý, ale každý deň," dodáva Diana.

Zranenie ju zastavilo

Na začiatku puberty Diana rýchlo narástla a spôsobila si zranenie chrbtice, ktoré jej športové smerovanie životom nadobro zastavilo. To už mierila na strednú školu, kde sa po prvý krát stretla s divadlom. Aj vďaka Kramárovi a Krónerovi objavila herectvo. Prišli totiž na Dianinu strednú školu. "Raz prišli herci na návštevu do tried, a my sme sa ich mali pýtať, že čo herci a tak..." spomína na svoje začiatky Diana.

Herectvo až na konci strednej

Až vo štvrtom, maturitnom ročníku kamaráti nahovorili Dianu, aby sa dala na herectvo. Na Vysokú školu muzických umení sa dostala ľavou zadnou. Práve tam sa začal Dianin život preplietať so životmi tých, s ktorým denne pracuje.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie