Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
JOJka chystá nový sitcom! Na podnet divákov
Zdielať na

JOJka chystá nový sitcom! Na podnet divákov

Zdroj: TV JOJ

V ateliéroch, kde sa nakrúca populárny seriál Panelák sa diali veci! Po dlhom čase sa na pľaci objavil Andy Kraus, herci zo seriálu sa učili nové texty, kameramani snímali jednotlivé scény, no Panelák sa nenakrúcal.

Po dôkladnom pátraní sme zistili, že tam nakrúcali pilotnú časť k novému sitcomu. Paneláková Monča, Fedor, Cinege a Ajuška sa na jeden celý deň zmenili na Dadu, Pištu, Pala a Martu. Pri nakrúcaní im asistovali aj dve Zuzany - Šebová a Kocúriková.

Diváci vymysleli sitcom

"Vymysleli sme takú vec z ohlasov divákov a toho, ako to my vnímame. Si myslíme, že je škoda nevyužiť komický potenciál, ktorý vznikol v Paneláku," hovorí scenárista seriálu Andy Kraus.
A tak rovnaké páry z Paneláku, no v úplne iných polohách, preniesol scenárista spolu s režisérom do novučičkého príbehu

"Východniarske Ci pana"

"Ci pana je taký východniarky výraz, ktorý my používame, napríklad keď niekto spadne, tak povieme cipana, nestalo sa mu niečo?" uviedla všetkých na správnu mieru Dada Duditšová, alias Monča z Paneláku.

Zatiaľ ide o pracovný názov, ktorý scenárista Andy Kraus a režisér Tomáš Jančo spoločne vymysleli. Ako inak, pri pive... "Je to stret šiestich ľudí, z ktorých každý je svojím spôsobom tak trošku ... a stretávajp sa v rôznych situáciách," dodal Andy Kraus.

Námet, scenár, pilotná časť

Rovnakým spôsobom ako Ci pana vzniká v televízii každý seriál. Najprv treba napísať námet, scenár pilotnej časti, nakrútiť ju a až podľa reakcií divákov sa rozhodne, či sa seriál bude nakrúcať alebo nie. "To je vždy také neisté. Pilot je ťažký, lebo je to prvýkárt, nová téma, noví herci. Herci, ktorí sa snažia nájsť, pilot je ťažký, je to také triafanie sa," tvrdí režisér Tomáš Jančo

TV JOJ

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie