Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dôkazy našla polícia v mobiloch Karlosa a Lely! Vémola má vážny problém!
Zdielať na

Dôkazy našla polícia v mobiloch Karlosa a Lely! Vémola má vážny problém!

Archívna reportáž

Karlos by nechcel, aby si s Attilom zopakoval výsledok z ich posledného zápasu

Kauza chránených bielych tigrov, ktorá sa prepukla vlani v decembri v súvislosti so zápasníkom MMA Karlosom Vémolom (37), má pokračovanie. Ak sa potvrdí, že je zapletený do nelegálneho obchodovania s chránenými bielymi tigrami, hrozia mu aj tri roky za mrežami. Toto mu iste pred jeho očakávaným zápasom s Patrikom Kinclom nijako neprospieva, a tak tvrdí, že práve to je zámer jeho protivníka. Aj keď Karlos popiera svoju vinu, nové skutočnosti to spochybňujú.

​Podľa údajov získaných z policajných kruhov je Karlos Vémola spolu ďalšími tromi kumpánmi obvinený a stíhaný za nezákonné zaobchádzanie a obchodovanie s chránenými živočíchmi. V policajnom spise o trestne stíhanom Karlosovi Vémolovi sa píše, že "v rozpore so zákonom prechovával, sprostredkovával, ponúkal a obstaral pre seba a iného exemplár druhu priamo ohrozeného vyhynutím alebo vyhubením". Ako dôkaz by mali slúžiť aj fotografie, ktoré získali vyšetrovatelia z mobilov manželov Vémolových.

"Počas domovej prehliadky v decembri 2022 boli Karlosovi Vémolovi zabavené štyri mobilné telefóny. Neviem na čo ich potrebuje toľko, ale skutočne mu ich zobrali štyri kusy. Prišlo aj na telefón jeho manželky Lely, ale u nej si colníci len stiahli dáta a prístroj jej vrátili," vysvetľoval pre Extra.cz dobre informovaný zdroj. "Vemola sa odmietol k čomukoľvek vyjadriť a jeho manželka odmietla vypovedať," spomenul Vémolovu neochotu spolupracovať na prípade.

Karlosa čaká tento rok odveta s Attilom Véghom, snáď sa jej dočká na slobode:

Z fotografií a videí zo zadržaných mobilov sa dá jasne vidieť, že Vémola mal čo dočinenie s tigrami. "Podľa kriminalistov je preukázané, že Karlos Vémola dve mláďatá vyzdvihol, čo dokazuje to aj jeho vlastné video. To, že mal čo do činenia so Šarlotou, ktorú mal predať ďalšiemu obvinenému, má zas potvrdzovať video z Lelinho mobilného telefónu. K dispozícii majú aj fotografiu, na ktorej zápasníka ukazoval štyri mláďatá. Znalecký posudok potvrdil, že dve z nich sú Charlotte a Antonia Ramba, za čo je teraz stíhaný, ale o osude zvyšných dvoch sa teraz nič nevie," prezradili zdroje z kruhov vyšetrovania.

Najsmutnejšia na celej tejto záležitosti je podozrenie, že dve malé tigríčatá zo štyroch boli zabité kvôli častiam ich tela, ktoré sa, žiaľ, stále používajú ako liek v tradičnej čínskej medicíne. "Špekuluje sa o ich predaji na čínsku medicínu, ale je otázne, či polícia v tejto súvislosti Vémolovi alebo jednému z jeho troch spoluobvinených niečo dokáže," potvrdil túto hroznú úvahu jeden zo zdrojov. Je teda vôbec otázne, či sa podarí vyšetrovateľom vypátrať pravdu a dokázať vinu či nevinu Vémolovi a jeho trom kumpánom, ktorí sú všetci obvinení v tomto prípade. Pritom sa "Terminátor" vždy bil do pŕs, že je ochrancom zvierat a nikdy by im neublížil, ostáva veriť, že to myslel úprimne.

Najčítanejšie