Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hviezdny Mike Tyson šokuje: Čoskoro zomriem!
Zdielať na

Hviezdny Mike Tyson šokuje: Čoskoro zomriem!

Archívna reportáž

Po Muhamadovi Alim je nepochybne druhou najväčšou boxerskou hviezdou legendárny Mike Tyson (56). Síce sa už nezvŕta v ringu, no stále púta pozornosť, hoci nie vždy je to práve lichotivé - je povestný prchkou povahou, ale aj záľubou v rozhadzovaní peňazí, či v krásnych ženách. Rozhodne nikomu by pri pohľade na neho nenapadlo, akými temnými myšlienkami sa tento enfant terrible športu zaoberá.

​Legendárny boxer Mike Tyson (56) sa počas rozhovoru v podcaste Hotboxin' rozplakal, keď sa zamýšľal nad tým, či je dnes iným človekom ako muž, ktorý sa stal kedysi najmladším majstrom sveta v ťažkej váhe. "Pracujem na tom, aby som bol majstrom pokory," odpovedal skúsene. Šokujúco však vyznelo jeho vyjadrenie, že si v poslednom čase všíma svoje telo a obáva sa, koľko času mu ešte zostáva. "Páni, to znamená, že sa blíži dátum môjho vypršania platnosti, a to naozaj čoskoro," oznámil nečakanú správu. Bližšie sa však nevyjadril k svojmu zdravotnému stavu, ani k tomu, či a prečo sa tak znepokojuje.

Slávny "Iron Mike" sa v podcaste zaoberal aj filozofickými otázkami o hodnotách života. Tyson sa v posledných rokoch rozhodne stal pokojnejším a otvoril sa úvahám, ako určité skúsenosti zmenili jeho život. Zamyslel sa aj nad hodnotou peňazí, okolo ktorých sa krúti celý svet. On sa ale už vraj menej sústreďuje na zarábanie kopy peňazí, pretože má pocit, že sa to automaticky nepremieta do lásky a šťastia. Povedal, že ani všetky peniaze sveta nikoho nezastavia pred bežnými procesmi života, ani pred tragickými okolnosťami, ktoré môžu postihnúť každého z nás. "Peniaze pre mňa nič neznamenajú," tvrdil. Vždy vraj hovoril ľuďom, že ak si myslia, že peniaze ich urobia šťastnými, nikdy predtým ich zjavne nemali.

Tyson sa rozhodol byť úprimný už pred rokmi:

A uviedol aj dôvody. "Keď máte veľa peňazí, nemôžete očakávať, že vás niekto bude milovať. Ako vám má vyznať lásku, keď máte 500 miliárd dolárov?" kládol zároveň aj otázku, s ktorou musí pracovať azda každý boháč. "Veríte, že sa vám nič nemôže stať. Neveríte, že by banky mohli skolabovať. Veríš, že si neporaziteľný, keď máš veľa peňazí, čo nie je pravda. Preto vždy hovorím, že peniaze sú falošný pocit bezpečia. Znamená to, že nedostaneš chorobu, že ťa nemôže zraziť auto? Nemôžeš skočiť z mosta? Ja neviem. Je to istota? Môžu ťa peniaze pred tým zabezpečiť?" kládol oprávnené rečnícke otázky. Ale jeho dôvod smútku je vraj to, že už nie je tým človekom ako kedysi a chýba mu to. Nie je v takej pohode ako keď bol drsným chlapom.

Je v tom ale paradox: "Lenže ja toho chlapa nenávidím, bojím sa ho. Ten chlap je už tak trochu mŕtvy... ale nebolo to ľahké. Ten chlap nechcel odísť. Neodchádzal ľahko, bojoval, kričal, plakal a škriabal sa až do smrti, viete?" Keď sa v roku 1986 stal majstrom sveto po porážke Trevora Berbicka (33), mal len 20 rokov. V súčasnosti predáva prostredníctvom svojej spoločnosti Tyson Ranch celý rad výrobkov z konope. "Vidíte, ako veľmi sa môj život zmenil pred piatimi rokmi? Pred piatimi rokmi som bol feťák. Ani som si nemyslel, že by som mohol prežiť. Potom som sa zoznámil so zvieracou a rastlinnou medicínou," uviedol pre Forbes s tým, že mu psychedeliká pomohli nadviazať vzťah s Bohom. Ohradzuje sa proti tomu, že jeho čas v ringu už pominul, ale myslí si, že box aj vďaka tzv. celebritným zápasom upadol. Údajne sa ale o takom na budúci rok vo februári vo Vegas s Tysonom rokuje. Azda to s jeho zdravím predsa len nie je také zlé.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sugar Ray Leonard (@sugarrayleonard)

Súvisiace články

Najčítanejšie