Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Peklo Bagárovej partnera Muradova! Postrelili a pobodali ho Rusi!
Zdielať na

Peklo Bagárovej partnera Muradova! Postrelili a pobodali ho Rusi!

Archívna reportáž

O zápasníkovi MMA Makhmudovi Muradovi (32) sa v poslednej dobe píše skôr v súvislosti s jeho vzťahom k speváčke Monike Bagárovej (29), ako o zápasoch. Majú spolu onedlho už dvojročnú dcérku Rumiu, ale kvôli jeho vlaňajšej dlhodobej neprítomnosti v Česku sa dokonca rozišli, hoci len na krátko. Zdržiaval sa väčšinu roka v Uzbekistane, odkiaľ pochádza. Tam založil aj vlastnú organizáciu MMA, ktorú uviedol úspešne na domácu scénu a dosiahol aj to, že sa budú jej zápasy vysielať aj v tamojšej televízii. V rodisku je veľmi populárny, vypracoval sa na jedného z najlepších bojovníkov zmiešaných bojových umení na svete, no kým prišiel úspech, prebrodil sa v živote všeličím.

​Mach si na svoje trpké začiatky spomínal v rozhovore pre Novinky.cz. Získať si rešpekt pred starším bratom a neskôr v škole spolužiakmi musel v zápase. "V Uzbekistane je to normálne, chlapci sa v škole často bijú. Nechovajú sa tak elegantne ako deti tu. Je to tam divokejšie," tvrdí Muradov. Keď ho zbili, nikdy neplakal. "Viac ma mrzelo, že som prehral. Okrem toho, keby som sa doma sťažoval, že ma bijú, dostal by som od brata ďalšiu - za žalovanie a prejavovanie bolesti. Dobrý muž sa má so všetkým vyrovnať a nesťažovať sa," vysvetlil zápasník a priznal, že bol poriadny kvietok. 

No fyzická bolesť ho netrápi tak veľmi, ako tá na duši. "Keď sa mi nepodarí vyhrať zápas, som zo seba sklamaný. Alebo keď nevyhrám tak, ako chcem. S tým sa stretávam často," upresnil, čo ho dokáže fakt rozhodiť. No akákoľvek prehra je lepšia ako to, čo kedysi prežíval s rodinou. Najmä po nehode jeho otca, ktorý kvôli následkom zostal na vozíku a nemohol pracovať, upadla rodina do biedy. Aby mala rodina z čoho žiť, museli predať aj ich byt. Mach mal vtedy pätnásť rokov a rozhodol sa odísť na zárobky na Sibír. "Nemal som dosť peňazí ani na jedlo. Pracoval som tam na stavbe. Boli tam so mnou Rusi, ktorí veľa pili. A keď toho bolo príliš, začali byť agresívni a bojovali. Dostal som sa s nimi kvôli tomu do niekoľkých konfliktov," priznáva Mach, že si nenechal skákať po hlave.

Toto o sebe Muradov prezradil v rozhovore:

Niektoré pre neho nedopadli dobre, išlo mu až o život. "Počas jedného z týchto konfliktov som bol postrelený do hrude a stále tam mám jazvu. Vlastne som mal veľké šťastie, že vtedy bola zima a vonku bolo mínus štyridsať stupňov, takže som mal na sebe veľa oblečenia. Inak by to bolo oveľa horšie. Pri ďalšom konflikte ma zas bodli do brucha. Všade bolo veľa krvi. Vydesilo ma, koľko krvi vyteká. Priatelia ma zdvihli a odniesli na rukách do nemocnice. Inak by som tu už asi nebol," zveril sa o príšerných momentoch, ktoré tietž rozhodli, že sa o to viac snažil vymaniť z chudoby.

Aktuálne je Mach opäť v Uzbekistane, kde trénuje mužov zo svojho tímu:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

Polícia ani súdy však tieto prípady nevyšetrovali, Mach naznačil, že je to tam do značnej miery bežné. "Práve tam sa niekedy takéto veci stávajú. Niektorí Rusi veľa pijú, potom sa neovládajú a správajú sa ako zvieratá," uzavrel nepríjemnú tému zápasník, ktorý môže byť rád, že je nažive. Dnes už žije v absolútnom blahobyte s milujúcou ženou po boku a s rozkošnou dcérkou, no neprestáva makať. Možno práve preto, že si sám vybojoval cestu k úspechu, ktorá viedla cez Česko. Tam ho zaviala náhoda, keď mu ten nápad vnukol kamarát. V Česku v ňom tréner uvidel potenciál a začal ho trénovať dokonca spočiatku zadarmo. A úspech sa dostavil.

Súvisiace články

Najčítanejšie