Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Šokujúca správa! Bola smrť Maradonu vražda?!
Zdielať na

Šokujúca správa! Bola smrť Maradonu vražda?!

Archívna reportáž

Pred niekoľkými dňami šokovala svet športu správa o smrti futbalovej legendy s číslom 10 na drese. Kontroverzný, no obrovský talent bieleho baletu sa iba v novembri 2020 podrobil náročnej operácii, keď mu lekári museli z mozgu odstrániť nebezpečnú krvnú zrazeninu. Zákrok sa síce podaril, no iba o pár týždňov neskôr vo veku 60 rokov zomrel víťaz svetového pohára vo futbale z roku 1986 na srdcový infarkt.

Iba pár dní po smrti legendárneho Diega Armanda Maradonu (60) sa vynárajú na povrch veľmi vážne obvinenia. Polícia totiž podľa informácii denníka The Sun vyšetruje jeho smrť ako vraždu a zanedbanie zdravotnej starostlivosti. Ako prvého si preto polícia v Buenos Aires preklepla jeho osobného lekára, Leopolda Luqueho, ktorému mali údajne prehľadávať dom aj jeho kliniku.

Smrť kontroverzného a temperamentného Diega Maradonu napriek jeho nepriaznivému zdravotnému stavu šokovala nielen športových fanúšikov. Futbalista, ktorého okrem nevídaného talentu preslávili aj mnohé alkoholové a drogové excesy, bojoval so závislosťou takmer do jeho posledných dní. V osudné ráno ho mal vidieť živého ako posledný jeho 24-ročný synovec, ktorý s ním vilu v Buenos Aires obýval. "Necítim sa dobre," boli podľa jeho výpovede posledné slová Maradonu predtým, ako sa po raňajkách pobral do svojej postele. Avšak už tu sa príbeh začal čudne zamotávať.

Diego Maradona bol nevídaný futbalový talent a inšpiráciou pre mnohých svetových futbalistov. Pozrite si vo videu kompiláciu jeho najkrajších gólov:

Vyšetrovatelia totiž neskôr zistili, že slávny futbalista v to osudné ráno ani nevstal a taktiež nič nezjedol. Maradonov právnik Matias Morla neskôr vyrukoval hneď s dvomi obvineniami zo zanedbania zdravotnej starostlivosti. Keď sa totiž futbalistovi náhle zhoršil zdravotný stav, sanitke vraj trvalo viac ako pol hodiny, kým sa k nemu do jeho domu v Buenos Aires dostala. Morla tiež tvrdí, že sa jeho zosnulému klientovi nedostalo 12 hodín pre smrťou žiadne lekárske vyšetrenie, čím samozrejme pritlačil k stene práve osobného lekára Leopolda Luqueho. Sudca napokon vydal rozkaz preveriť podozrenie zo zanedbania lekárskej starostlivosti po tom, čo tri dni po smrti Maradonu podali výpovede jeho dcéry Dalma a Gianina. V nich obe ženy spochybnili adekvátnu zdravotnú starostlivosť o ich otca a vyjadrili sa, že lieky, ktoré dostával neboli vzhľadom na jeho zdravotný stav vôbec vhodné. Pozornosť sa teda upriamila na jeho osobného lekára, ktorého policajti ihneď vypočuli.

So svojím osobným lekárom Leopoldom Luquem mal Maradona blízky a priateľský vzťah, teraz však Luque čelí obvineniam z jeho smrti:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Diego Maradona (@maradona)

Obvinenie síce podľa dostupných informácii ešte nepadlo, no Luque je už údajne vyšetrovaný ako podozrivý, a nie iba ako obyčajný svedok. Okrem toho, že sa svedkovia nevedia zhodnúť na tom, kedy prišla do Diegovho domu sanitka, vyšlo najavo, že krivo vypovedala aj Maradonova zdravotná asistentka. Tá najprv tvrdila, že ráno v osudné ráno vykonala rutinnú kontrolu jeho zdravotného stavu, avšak neskôr sa ukázalo, že to bola lož. Zdá sa, že kontroverzia, ktorá futbalistu Diega Maradonu sprevádzala po celý jeho život, sa nevyhla ani jeho odchodu na večnosť a ešte to môže byť poriadne zamotané.

Súvisiace články

Najčítanejšie