Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Neurochirurg o stave Michaela Schumachera! TAKTO je na tom!
Zdielať na

Neurochirurg o stave Michaela Schumachera! TAKTO je na tom!

Archívna reportáž

Je to už dlhých šesť rokov od nehody Michaela Schumachera počas lyžovačky. Pretekár F1 dlho bojoval o život, čo sa mu napokon podarilo zvládnuť. Odvtedy má ale verejnosť len veľmi kusé informácie o jeho stave, rodina si súkromie úzkostlivo stráži.

Jeden z najúspešnejších pretekárov Formuly 1 oslávil začiatkom roka 51. narodeniny. Mohol si užívať zarobené milióny na pokojnom športovom dôchodku, no osud kruto zasiahol.

Počas silvestrovskej lyžovačky v Alpách v roku 2013 sa Michael vybral na zjazd po neupravenom svahu a narazil hlavou do skaly. Okamžité operácie mu síce zachránili život, no nič už nebolo ako predtým.

Zaspomínajte si na Schumacherovu kariéru:

Rodina nezverejňuje fotky, nepodáva žiadne informácie o jeho stave. Neurochirurg Nicola Acciari z Bologne verejnosti naznačil, ako na tom Michael je, píše portál Daily Mail. "Je to úplne iný človek, než ako si ho pamätáme. Michael má veľmi pozmenené a zhoršené tkanivové, svalové a kostrové štruktúry. Je to dôsledok mozgovej traumy, ktorú utrpel," povedal Acciari a fanúšikov tým iste nepotešil.

Sedemnásobný majster sveta F1 je na tom zrejme fyzicky zle, dá sa predpokladať, že je ležiaci a potrebuje 24-hodinoú opateru. S istotou sa to ale povedať nedá, lebo jeho manželka Corinna neprezradí médiám absolútne nič.

Súvisiace články

Najčítanejšie