Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hudobníčka Vanessa Mae (34) mení husle za lyže
Zdielať na
Šport

Hudobníčka Vanessa Mae (34) mení husle za lyže

Každá olympiáda má svojich exotov. Ani tá zimná na budúci rok v Soči nebude výnimkou. Medzi tých, ktorí budú vo svojich disciplínach určite vyvolávať pozornosť, by mala patriť Vanessa Mae. Slávna huslistka chce totiž reprezentovať Thajsko v alpskom lyžovaní.

"Lyžovať som sa učila ako štvorročná. No keď som oznámila, že chcem ísť reprezentovať, aj moja mama bola v šoku," priznáva známa huslistka. Mae sa na zimné olympijské hry pokúša dostať už po druhý raz. V roku 2010 sa chcela kvalifikovať za Thajsko, ktoré je rodnou krajinou jej otca, do Vancouvru a to v zjazde. V Soči by to ale mal byť slalom a obrovsky slalom.

Slávna Britka, ktorú celý svet pozná predovšetkým ako geniálnu huslistku to myslí naozaj vážne. Už tri roky má trvalé bydlisko v švajčiarskom lyžiarskom stredisku Zermatt a na zjazdovkách vraj trávi všetok svoj voľný čas. "Podarilo sa mi spojiť moje dve celoživotné lásky," hovorí.

No pravdou je, svoju umeleckú kariéru 34-ročnú virtuózka dosť zanedbáva. "Doteraz som venovala všetku svoju energiu hudbe a dosiahla v nej množstvo úspechov. Takže teraz je čas venovať sa obľúbenému športu," dodáva Mae.

Na olympiádu sa však musí ako každý iný športovec najprv prebojovať a k tomu potrebuje získať voľajaké body na pretekoch Medzinárodnej lyžiarskej federácie. "Pokiaľ ide o hudbu, som perfekcionistka. O mojom lyžovaní nemám žiadne ilúzie. Nesnívam o umiestnení na stupňoch pre najlepších, či o tom byť v TOP stovke na svete," tvrdí.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: Mária Dulaiová

Zdielať na

Najčítanejšie