Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
VIDEO: Hochschornerovci (33) a Martikán (33) hviezdami BBC News!
Zdielať na
Šport

VIDEO: Hochschornerovci (33) a Martikán (33) hviezdami BBC News!

Rešpektovaná spravodajská televízia riešila Slovensko. Tentoraz však v dobrom slova zmysle. Hviezdami vysielania britskej BBC News boli totiž naši vodní slalomári Peter a Pavol Hochschornerovci a Michal Martikán.

Slovenskí športovci síce nemohli prísť pre povinnosti do štúdia BBC osobne, zastúpil ich však tlačový atašé našej výpravy Ľubomír Souček. V piatok tesne pred pravým poludním sa hovorilo v spravodajskej televízii o Slovensku. "Sú to ľudia, ktorí sa zapísali do histórie športu," spomenula okrem iného moderátorka BBC.

So Součekom hovorili aj o popularite vodného slalomu na Slovensku. "Jednoznačný športom číslo jeden je futbal a hokej, ale ľudia fandia vedia aj to, kto je Martikán či Hochschornerovci a fandia," podotkol Souček.

Dvojičky Pavla a Petra Hochschornerovcov delilo 1,87 sekundy od štvrtej zlatej medaily na olympijských hrách. V Londýne prehrali súboj o zlato v C2 mužov s britskými loďami Tim Baillie, Etienne Stott a David Florence, Richard Hounslow a obsadili 3. miesto. Bratislavčania boli najväčší favoriti na zlato, o najcennejšiu medailu ich pripravil ťuk Pavlovej vesty na 16. bránke.

Po skončení súťaže sa z ich tvári zračilo veľké sklamanie i hnev. "Som nahnevaný sám na seba, že sme nepreviedli to, na čo sme mali. Pokazili sme si to sami. My sme spravili chyby, a to nás odsunulo až na tretie miesto. Od prvých brán sa nám nešlo dobre, začiatok nám nesadol a z toho pramenili ďalšie chyby," povedal Peter Hochschorner.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie