Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Šok dva týždne pred MFF vo Varoch! Bartošku náhle hospitalizovali!
Zdielať na

Šok dva týždne pred MFF vo Varoch! Bartošku náhle hospitalizovali!

Archívna reportáž

Už onedlho sa bude konať v susednom Česku prestížny Medzinárodný filmový festival Karlovy Vary. Už roky je jeho prezidentom Jiří Bartoška (76). Ako ale vyšlo aktuálne najavo, leží v nemocnici. V jeho prípade to vzhľadom na prekonanú rakovinu a aj vek priaznivcov tohto sympatického herca poriadne vydesilo.

​Krátko pred otvorením brán 57. orčníku MFF Karlovy Vary, ktorý sa bude konať od 30. júna do 8. júla, usporiadala Uljana Donátová, blízka spolupracovníčka Jiřího Bartošku, krst svojej knihy novej knihy Biograf láska v pražskom divadle Kalich. Samozrejme, pozvánku dostal aj Bartoška, ba mal knihu aj pokrstiť, ale na poslednú chvíľu sa musel ospravedlniť, píše portál Blesk.cz"Bojuje s virózou," objasnila autorka knihy dôvod jeho neprítomnosti. S ťažkým priebehom virózy mal bojovať už dlhší čas, napokon ho kvôli akútnej nevoľnosti musela odviezť sanitka do nemocnice, kde ho lekári dávajú do poriadku.  

Vraj je to už ale na dobrej ceste. "Pán Jiří Bartoška je po prekonanej viróze na rehabilitačnom pobyte vo Fakultnej nemocnici Motol, ktorý absolvuje na štandardnej izbe," vysvetlila Uljana Donátová v relácii ShowTime. Všetci jeho fanúšikovia veria, že ho uvidia v plnej sile a paráde na otvorení MFF v Karlových Varoch po boku svojej šarmantnej manželky. Tento rok sa majú prejsť po červenom koberci tiež zaujímaví hostia, hlavnou hviezdou by mal byť Russell Crowe, ktorý sa ukáže hneď v prvý deň festivalu, aby si prevzal Krištáľový glóbus za mimoriadny umelecký prínos svetovej kinematografii a uviedol svoj nový hudobný projekt Indoor Garden Party.  

 Bartoška má šarmu na rozdávanie:

​Na svojom profile to prezradil Crowe ešte začiatkom mája v rámci svojho kalendára podujatí, na ktorých sa zúčastní. Vedenie festivalu to následne potvrdilo: "Karlovarský festival uvedie pri príležitosti ocenenia Russella Crowea historický dobrodružný film Petra Weira Master a Commander: Odvrátená strana sveta, od ktorého vzniku uplynie tento rok dvadsať rokov." No Crowe nie je jedná hollywoodska superhviezda, ktorá sa vo Varoch objaví. Iste mnohým veľmi potešila správa o účasti sympatickej hviezdy nielen zo Star Wars, Ewana McGregora, či filmovej Lary Croft, Švédky Alicie Vikander. Teraz sa ale zdá byť najpodstatnejšie, aby to bol Bartoška pri plnom zdraví, kto ich na festivale uvíta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie