Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Detaily zo závetu Ivany Trump sú jasným odkazom Donaldovi! TOTO si pre neho pripravila!
Zdielať na

Detaily zo závetu Ivany Trump sú jasným odkazom Donaldovi! TOTO si pre neho pripravila!

Archívna reportáž

Rodáčka z moravského Zlína, vtedajšieho Gottwaldova, jedna z najúspešnejších a najmajetnejších žien pochádzajúcich z bývalého Československa, Ivana Trumpová, zomrela nečakane vlani v júli po páde zo schodov. Mala iba 73 rokov a oficiálne, až na problémy s chôdzou, nemala väčšie zdravotné problémy. Ako sa ukázalo, mala ale spísaný pre istotu závet, ktorý je teraz verejne dostupný.

​Ivana Trump bola zdatná obchodníčka a vždy dbala, aby mala o svojom majetku dobrý prehľad. Nečudo, že mala jasno, čo z jej majetku v prípade jej úmrtia pripadne deťom a blízkym a napísala svoju poslednú vôľu. Zaiste ale nečakala, že jej odchod na druhý svet príde tak rýchlo. Bola mimoriadne spoločenská a pripravovala sa preto s radosťou na večierky na jej obľúbenej Francúzskej riviére, kam sa práve chystala, keď prišiel nešťastný pád. 

Z dedičských záznamov, ako zverejnil Frobes, vyplýva, že Ivana Trump odkázala väčšinu svojho majetku, do ktorého spadá aj jej newyorská rezidencia a nehnuteľnosť vo Francúzsku, svojim trom deťom, Donaldovi, Ivane a Ericovi. Donald a Ivana dostali v októbri, keď boli prevziať v Prahe pre mamu vyznamenanie In memoriam od českého prezidenta, fascikel o záznamoch majetku ich matky v Česku. Ivana myslela v záveti aj na Susanne Dorothy Curry, ktorá pracovala pre rodinu Trumpovcov celé desaťročia. O Curry dokonca napísala vo svojej knihe Raising Trump (2017), kde spomína, ako začala pracovať pre rodinu ako opatrovateľka "s iskrou v oku a množstvom aktívnej energie". Neskôr, keď deti vyrástli, sa stala Ivaninou asistentkou.

Ivana Trump si dopriala v živote luxus, pozrite si jedno z jej sídel v New Yorku: 

Za jej služby odkázala Curry luxusný byt v Miami Beach na Floride v hodnote 1,12 milióna dolárov a yorkshirského teriéra Tigra Trumpa s tým, že ak by už nežila, mal Tiger pripadnúť Ericovi. Svoj šatník darovala Americkému červenému krížu a Armáde spásy, ale kolekcia kožušín a šperkov sa má predať a zisk venovať jej deťom. Jednu z dvoch nehnuteľností v St. Tropez Ivana darovala svojej priateľke Evelyne Gallet. Ani cent však nedostal jej ex-manžel Donald Trump. 

Donald Trump s Ivankou, Donaldom Jr. a Ericom, ktorých mal zo zosnulou Ivanou:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Trump Family (@trump.university)

Mohlo by sa to zdať ako tvrdý odkaz, no opak je pravdou - Ivana mu spolu so svojimi deťmi udelila právo na kontrolu jej nehnuteľného majetku, čo značí o obrovskej dôvere. Napokon, netajili sa tým, že ostali dobrými priateľmi a Donald si vždy nechal od exmanželky poradiť. Za správcu nehnuteľností ale predsa len určila pre istotu Erica, ktorého vymenovala za jej osobného zástupcu. Celkový majetok Ivany Trump sa odhaduje na 34 miliónov dolárov.

Súvisiace články

Najčítanejšie