Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Oženiť sa ako 93-ročný?! Slávny Buzz Aldrin sa rozhodol pre výrazne mladšiu chemickú inžinierku!
Zdielať na

Oženiť sa ako 93-ročný?! Slávny Buzz Aldrin sa rozhodol pre výrazne mladšiu chemickú inžinierku!

Zdroj: Twitter/EA

Dôkazom toho, že na lásku nie je nikdy neskoro, je zaiste aj Edwin Eugene "Buzz" Aldrin, ktorý sa v roku 1969 stal po kolegovi z posádky Apolla 11, Neilovi Aldenovi Armstrongovi (†82), druhým človekom, ktorý vstúpil na Mesiac. Práve v deň svojich 93. narodenín, v piatok 20. januára, sa oženil so svojou dlhoročnou láskou Ancou Faur (63). Sobášny obrad sa konal v Los Angeles a fotografie z neho zdieľal ženích s nadšením na Twitteri. On mal na klope saka všetky svoje vyznamenania a od neho o tridsať rokov mladšia nevesta sa obliekla do bielych trblietavých šiat.

Na svoj vek výborne vyzerajúci bývalý letec a kozmonaut Eugene "Buzz" Aldrin vyhlásil na Twitteri do sveta: "V deň mojich 93. narodenín a v deň, keď mi bude udelená pocta Žijúcej legendy letectva, s radosťou oznamujem, že sme s mojou dlhoročnou láskou doktorkou Ancou Faurovou uzavreli manželský zväzok." Jeho v poradí štvrtá manželka má doktorát z chemického inžinierstva a je výkonnou viceprezidentkou spoločnosti Buzz Aldrin Ventures. "Boli sme spojení do posvätného manželstva na malom súkromnom obrade v Los Angeles a sme nadšení ako tínedžeri na úteku," dodal Aldrin i ich sobášu.

Život sa Aldrinovi po tom, čo v roku 1969 po štyroch dňoch letu vstúpil na mesiac a poprechádzal sa na ňom počas dvoch hodín a sedemnástich minút, zmenil zo dňa na deň na nepoznanie. Stal sa jedným z najznámejších mužov na planéte a nasledujúce mesiace sa niesli v znamení jeho mediálnych vystúpení, prejavov a fotografovania po celom svete. Aldrin sa v roku 2001 zveril pre Los Angeles Times ako vnímal túto životnú zmenu: "To, čo bude nasledovať potom, som si až tak veľmi nepredstavoval. Nebol som na to pripravený a necítil som sa pohodlne, keď som sa tak veľmi ocitol na očiach verejnosti." Trpel preto aj depresiami, o čom napísal v roku 1973 v jeho autobiografickej knihe Return to Earth. Druhú, Man Who Walked on the Moon, vydal až v roku 2016. 

"Buzz" v časoch jeho najväčšej slávy, kedy bol súčasťou posádky Apollo 11: 

Aldrin je absolvent americkej vojenskej akadémie vo West Pointe (1951). Pred jeho slávnym pristátím na Mesiaci pilotoval stíhačky na bojových misiách amerického letectva počas vojny v Kórei. Po lete na Mesiac pracoval pre Národný úrad pre letectvo a vesmír a v roku 1971 sa stal veliteľom pilotnej školy leteckého výskumu na Edwardsovej leteckej základni v Kalifornii. Už v marci 1972 ale z letectva odišiel a začal súkromne podnikať. V roku 1998 založil nadáciu ShareSpace, neziskovú organizáciu na podporu rozširovania vesmírneho prieskumu s posádkou a neskôr v roku 2018 založil neziskový think tank Human SpaceFlight Institute. Jeho skafander, v ktorom sa prechádzal po Mesiaci, vydražil rekordných 2,7 milióna dolárov v prospech jeho neziskovky. 

Šťastný ženích sa svojou nevestou pochválil na Twitteri:

Súvisiace články

Najčítanejšie