Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Neuveriteľná premena! Hviezdny herec chytil druhý dych, radikálne schudol a pribudli mu vlasy!
Zdielať na

Neuveriteľná premena! Hviezdny herec chytil druhý dych, radikálne schudol a pribudli mu vlasy!

Zdroj: SITA

Sympatický americký herec Brendan Fraser (54) patril svojho času k najväčším hollywoodským fešákom. Kto si ho pamätá z filmov Múmia, Tichý Američan, Kráľ džungle či z oscarového Crashu, iste súhlasí. Tieto filmy nakrútil v rozmedzí rokov 1999 až 2004, ale ako stúpala jeho sláva, v súkromí mu krachovalo manželstvo. Úloha dobrodruha Ricka O'Connella v Múmii, kde sa odvážil aj na kaskadérske kúsky, ho fyzicky poznačilo natoľko, že musel potom sedem rokov tráviť striedavo v nemocnici. Po čase výrazne pribral a jeho kariéra stagnovala, no smrteľnú ranu mu zasadilo obvinenie vtedajšieho prezidenta Hollywoodskej asociácie pre zahraničnú tlač Philipa Berka zo sexuálne obťažovania. Nasledovala stopka.

​Fraser sa, našťastie, dokázal spamätať a dostal opäť príležitosť pred kamerou, ktorú využil naplno. Ocitol sa opäť na hereckom výslní, keď získal cenu za najlepší mužský herecký výkon vo filme The Whale (Veľryba), kde si zahral morbídne obézneho učiteľa, ktorý sa chce skontaktovať so svojou dcérou. Našťastie, on sám nebol na tom až tak zle, a preto mal na sebe pridaný špeciálny oblek. No faktom je, že aj reálne bol poriadne pribratý a od tehličiek na bruchu z minulosti bol na míle vzdialený. Zdá sa, že úspech ho opäť nakopol, a tak sa nedávnom odovzdávaní ceny americkej filmovej kritiky za jeho stvárnenie tejto postavy predviedol opäť v skvelej forme. Výrazne schudol a v elegantnom obleku so zjavne hustejším vlasovým porastom bol na nepoznanie.

Atraktívny výzor dobrodruha Ricka O'Connella už, pochopiteľne, vzhľadom k veku nedosiahne, no aj tak môže byť so sebou spokojný. Niet pochýb, že najväčšou satisfakciou je pre neho prijatie publika. Odkedy sa za ostetné mesiace postavil pred ľudí, vždy sa dočkal vrelého prijatia a ocenení, a takmer vždy ho to dojalo k slzám. Tento sympatický, pokorný herec si evidentne veľmi dobre uvedomuje, aké výnimočné šťastie ho postretlo, keď dostal druhú šancu. 

Aj súkromí to vyzerá lepšie, po skutočne bolestnom období. Rozvod s manželkou Afton Smith v roku 2007, s ktorou má troch synov, sa ťahal dva roky a v rámci finančného vyrovnania mu súd nariadil platiť jej ročné výživné vo výške 900 000 dolárov a vysoké alimenty na deti. Problémy so zdravím v kombinácii s rozvodovými stresmi urobili svoje, upadol do depresií a hoci ponúky z času na čas prichádzali, načas sa z filmovania stiahol.

Medzi rokmi 2014 až 2019 sa úplne odmlčal a nenakrútil ani jedinú scénu. Ale až v roku 2022 sa dočkal naozajstného úspechu úlohou vo filme Veľryba, keď sa mu na filmovom festivale v Benátkach dostalo standing ovation. Dokonca sa hovorí aj o nominácii na Oscara, čo by mu mnohí rozhodne dopriali. Tento rok sa Fraser objaví v ďalších troch filmoch, z toho jeden je mimoriadne očakávaný - Killers of the Flower Moon od Martina Scorseseho, kde si zahrá po boku Leonarda DiCapria či Roberta De Nira.

Pre ženu

Najčítanejšie