Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Podarilo sa! Dominike Gottovej sa konečne splnil sen, zmení jej to život?
Zdielať na

Podarilo sa! Dominike Gottovej sa konečne splnil sen, zmení jej to život?

Archívna reportáž

Dominika sa pokúsila privyrobiť si knihou o jej slávnom otcovi

Donedávna zvykla Dominika Gottová (49) až príliš často zdieľať jej radosti či starosti v živote s verejnosťou, no nie vždy z toho vyšla práve lichotivo. Po tom, čo pri príležitosti tretieho výročia skonu otca prekvapila vyhlásením, že by rada prestala byť na očiach a chce získať späť svoju anonymitu, nedala o sebe naozaj dosť dlho vedieť. Po dvoch mesiacoch je už ale všetko inak. Tentokrát sa má skutočne čím pochváliť.

​Už dva roky nie je žiadnym tajomstvom, že by sa najstaršia dcéra Karla Gotta († 80) rada videla v bezpečnostnej službe nákupného centra. V jednom nákupáku už pracovala v Prahe, ale ako barmanka a potom predavačka. Práve vtedy si všimla prácu strážnikov a zapáčila sa jej. Možno sa jej zdala byť menej náročná, ako tá jej a zaumienila si, že sa o ňu bude uchádzať v Helsinkách. Tam sa vlani vrátila, keď získala spolu s manželom Timom Tolkkim (56) pekný sociálny byt. V Prahe jej veľmi prekážala strata súkromia, ako aj finančné problémy pre nútený odchod z práce počas pandémie.

Napriek tomu, že sa svojho podielu na dedičstve po slávnom a bohatom otcovi vzdala výmenou za pomerne smiešnu čiastku vzhľadom na jeho majetok, dúfala ešte donedávna, že predsa len čosi získa. Chcela prostredníctvom právnikov napadnúť závet, ale odrazu si to rozmyslela. "Rozhodla som sa, že sa tým už nebudem zaoberať! Kto chcel zbohatnúť, zbohatol. Myslím, že môj otec by bol prekvapený," vyjadrila sa ešte v lete na margo dedičstva.

Dominika si želala byť z filmu o jej otcovi úplne vynechaná:

​V Helsinkách si Dominika po ťažkej zime, keď ju Timo opäť nechal samú, kým on bol kdesi v Mexiku, konečne užívala letné dni. Neustále fotky z reštaurácií začali byť až podozriví a jej známi z Prahy začali špekulovať odkiaľ na to ako nezamestnaná berie peniaze. Vo Fínsku však poberá veľmi slušné sociálne dávky. Ešte lepšie bude na tom, ak začne konečne pracovať, ako sa jej to už rysuje.

"Prijali ma do firmy v odbore bezpečnostných služieb, ktorá sa venuje stráženiu objektov. Vyčkávam na nástup do zamestnania a pridelenia miesta," nedokázala si nadšená Dominika nechať dobrú správu nechať iba pre seba. Hádam sa neraduje predčasne, lebo musí ešte úspešne absolvovať špeciálne skúšky. "Mám za sebou dva týždne prednášok, teraz sa učím na skúšky. Je to veľmi ťažké," priznala sa už nedočkavá Dominika Gottová, ktorá má vysnívanú prácu takmer na dosah ruky. Nespomínala, či jej pomáha manžel. Ktovie, či sa vôbec vráti z Mexika, kde mu to zrejme vyhovuje viac, ako doma vo Fínsku aj vzhľadom na počasie.

Pre ženu

Najčítanejšie