Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Strach o Jirku Krampola! Leží na JIS, už rok ho zrádza zdravie!
Zdielať na

Strach o Jirku Krampola! Leží na JIS, už rok ho zrádza zdravie!

Archívna reportáž

Presne pred rokom bol český herec, dabér a zabávač Jiří Krampol (84) hospitalizovaný v nemocnici s ťažkým zápalom pľúc, ku ktorému sa pridružili aj komplikácie so srdcom a jeho život visel priam na vlásku. Aj preto sa jeho fanúšikovia znepokojili správou, že opäť leží v nemocnici, dokonca skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti. Tento rok vsa pritom zdal byť po zdravotnej stránke celkom v pohode.

​Sympatický herec je nezmar, len tak ľahko sa nikdy nevzdáva. Vysvetlil, že do nemocnice sa rozhodol nastúpiť hlavne z preventívnych dôvodov. "Na to, koľko mám rokov a čo všetko som zažil, sa cítim dobre. Zajtra pôjdem domov," tvrdil pre Ahaonline a snáď situáciu nezľahčoval. V hlave má už plány na 30. decembra, kedy má zápas jeho kamarát Karlos Vémola (37)."Ak budem zdravotne dobre, pôjdem a budem mu fandiť. To je jasné. Nechcem to zakríknuť, ale verím, že vyhrá," tvrdí Krampol a dokazuje, že aj pri vlastných zdravotných problémoch dokáže myslieť na kamaráta. 

Krampol síce potvrdil, že je stále v starostlivosti lekárov, ale reči, ako je to s ním vážne, sa nezakladajú na pravde. "Nechal som sa len dobrovoľne skontrolovať, mne inak nič nie je. Ked'že mám zlé priedušky, tak každý rok chodím na kontrolu," povedal herec a dodal, že v nemocnici podstúpil rôzne vyšetrenia. "Bol som na röntgene a nemám žiadny zápal pľúc, tak som bol na CT, srdce mám v poriadku, žiadne umieranie sa nekoná," povedal Jiří Krampol zas pre Super.cz.

Krampolovo zdravie podlomila aj smrť jeho milovanej manželky Haničky v roku 2020:

​Sychravé a pochmúrne jesenné počasie mu nerobí dobre. "Od detstva trpím chronickým katarom priedušiek a keď príde toto počasie, mám problémy každý rok. Tento rok to začalo pred dvoma týždňami chrapotom, tak mi dali antibiotiká. Ale aby mi zabrali, musel by som byť mesiac doma. Tak som išiel do nemocnice a tu mi dávajú antibiotiká do žily," vysvetľoval pre Super.cz.  Podľa hercovho lekára ale ostane v nemocnici minimálne do konca týždňa, takže ktovie, či nebude pravda o jeho stave trošku vážnejšia, ako Jirka tvrdí.

Jirka Krampol sa už rom pasuje s vážnymi zdravotnými problémami, no optimizmus ho neopúšťa:

Jeho manažér Miloš Schmiedberger mu len ťažko odpúšťa nezodpovedný prístup k zdraviu, tobôž v jeho veku. Akoby Krampol osud vyslovene provokoval. "Chodil po vonku po akciách, aj keď už bral antibiotiká. Pritom vlani, keď utiekol hrobárovi z lopaty, sľuboval, že sa bude šetriť," hovorí Schmiedberger a nechápe, že si Krampol neuvedomuje vážnosť situácie. Minulý rok ho práve v tomto čase uviedli dokonca do umelého spánku a jeho stav bol vážny. Sám sa chváli, že to bolo len tak-tak, no zjavne už zabudol. Snáď k nemu bude osud opäť milosrdný.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie