Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Adela šokovala úprimnosťou! Kým ona pohúlila trávu, jej mama čuchla rovno toulén!
Zdielať na

Adela šokovala úprimnosťou! Kým ona pohúlila trávu, jej mama čuchla rovno toulén!

Archívna reportáž

Adela azda aj vďaka vzoru otvorenej mysle v živote vyskúšala všeličo, aj otužovanie

Nie je žiadným tajomstvom, že Adela Vinczeová skutočne nepochádza zo žiadnej priemernej rodiny. Otec spisovateľ, bývalý diplomat a politik, mama umelkyňa s netradičným prístupom k životu. Niet pochýb, že tieto dve osobnosti vyformovali zo svojej mladšej dcéry takú výnimočnú bytosť, akou definitívne je. A rovnako niet pochýb, že sa u nich diali aj veľmi neobvyklé veci.

​Mária Banášová, rodáčka spod Pienin, z dedinky Podolínec, sa počas štúdia na "ŠUPke", teda na Strednej škole umeleckého priemyslu v Bratislave, zahľadela do miestneho študenta ekonómie Jozefa. A tento rok je to už presne 50 rokov od ich sobáša. Narodili sa im dve dcéry, dva roky po svadbe Mária, ktorá žije v Prahe a venuje sa prekladateľstvu, ale aj výkladu z tarotových kariet, a o šesť rokov neskôr Adela. O tej je známe všetko, stala sa právom najúspešnejšou moderátorkou na Slovensku.

Adela má s mamou veľmi blízky vzťah a až prekvapivo veľa prezradila aktuálne v peknom vyznaní mame k jej životnému jubileu - k sedemdesiatke. "S mojou mamou sa poznám 42 rokov. Na rodenú východniarku sme si v Bratislave museli chvíľu zvykať, ale napokon zapadla. Aj keď - nikdy vlastne úplne nezapadla," týmito slovami začala Adela svoju nezvyčajnú gratuláciu.

Mária Banášová je uznávaná výtvarníčka:

Prezradila, čím je jej mama výnimočná, či lepšie povedané, čím bola v časoch pred 40 rokmi priam raritná. "Sladkosti nemajú vitamínky, tak ich Adelka odmalička nepapala. Keď sa prví občania zoznamovali s mikrovlnkou, pani Mária kúpila mlynček na obilie, aby nám robila zdravé kaše. S vegetariánstvom začala v dobách, keď nejesť mäso znamenalo byť členom sekty, alebo minimálne 'zobať vtáčí zob'," šokovala opisom jej mamy, ktorá robila to, z čoho si dnes niektorí robia trápne žarty ako z "bio-eko-ezo" mamičiek.

Mária Banášová sa venovala svojej milovanej tvorbe, ale aj joge a rada debatovala s manželom pri vínku. A je celkom jasné, že nebola úzkoprsá, naopak, je to zjavne človek s otvorenou mysľou. "Keď som raz prišla domov po prvom marihuanovom zážitku a snažila sa zatajiť moje konanie, hneď ma odhalila a pýtala sa, ako sa cítim, lebo ona sa na umeleckej škole po jednorazovom maškrtení toluénu 'cítila ako taká čiarka'," šokovala Adela skutočne veľmi osobným priznaním, akým sa ľudia obvykle nechvália. No azda aj takýto otvorený a citlivý prístup zo strany mamy vyformoval z Adely tak výnimočnú osobnosť. A je skutočne len pochopiteľné, že svojej mame venovala také pekné narodeninové vyznanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie