Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Slávny herec vyhral súd! Zničili mu kariéru za falošné obvinenie, alebo je len nedostatok dôkazov?
Zdielať na

Slávny herec vyhral súd! Zničili mu kariéru za falošné obvinenie, alebo je len nedostatok dôkazov?

Archívna reportáž

Už niekoľko rokov prežíva slávny oscarový herec Kevin Spacey (63), nezabudnuteľný najmä z filmu Americká krása, horúce chvíle. Jeho povesť uhladeného džentlmena pred časom definitívne utrpela po jeho obvinení z 30 prípadov sexuálneho obťažovania, ťažkého ublíženia na zdraví a prípadu núteného sexu.

Spomienky blízkych na jeho detstvo a mladosť tiež naznačujú, že Kevin nebol nikdy až také neviniatko. Bitky, šarvátky, násilnosti, to všetko spôsobovalo starosti jeho rodičom. Vylúčili ho dokonca aj z vojenskej akadémie, ktorú navštevoval. Neskôr sa javilo, že sa upokojil a nová záľuba v herectve, kde rýchlo upútal na seba pozornoť svojím talentom, ho vyniesla až do hviezdnych výšin. Zrejme so slávou prišli aj jeho démoni a z výšky môže veľmi tvrdo dopadnúť na zem.                    

No aktuálne si môže herec gratulovať, súd v New Yorku zmietol žalobu Anthonyho Rappa, ktorý tvrdí, že koncom 70. rokov bol jednou zmountových obetí píše BBC. Na 40 rokov starý zločin sa skutočne dajú len ťažko nájsť jednoznačné dôkazy, hoci počet žalujúcich narastal.

Súd za súdom, Spaceymu sa zatiaľ darí:

​Anthony Rapp tvrdí, že herec sa ho nevhodne dotýkal na večierku v roku 1986, keď mal 14 rokov. Rapp, ktorý má v súčasnosti 50 rokov a je tiež hercom, podal žalobu v septembri 2020 a požadoval odškodné vo výške približne 40 miliónov dolárov. Spacey však obvinenia voči svojej osobe poprel.

​V Británii stále čelí samostatne piatim obvineniam zo sexuálneho útoku, no trvá na svojej nevine. V USA porotu presvedčil a po štvrtok po trojtýždňovom súdnom procese na federálnom súde na Manhattane porota rozhodla, že Rapp nepreukázal svoje tvrdenie, že mu pán Spacey robil nechcené sexuálne návrhy. Pojednávanie trvalo viac ako hodinu a po prečítaní rozsudku Spacey údajne pred odchodom zo súdnej siene objal svojich právnikov. Či mu ale tento verdikt vráti prácu rozhodne nie je jasné.

Súvisiace články

Najčítanejšie