Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Herec čelí desiatkam obvinení zo sexuálneho obťažovania, no TOTO ho už zrejme zrazí na kolená!
Zdielať na

Herec čelí desiatkam obvinení zo sexuálneho obťažovania, no TOTO ho už zrejme zrazí na kolená!

Archívna reportáž

Americký herec Kevin Spacey (63), ktorý sa preslávil filmom Americká krása, má zrejme nadobro po kariére. Po mnohonásobnom obvinení zo sexuálneho obťažovania mužov, prišla ďalšia "jóbovka". Napriek jeho odvolaniu sa voči súdnemu rozsudku vo veci žaloby spoločnosti MRC Entertainment, ktorá produkovala seriál House of Cards, neuspel a musí platiť obrovské peniaze.

​Spoločnosti musí Spacey vyplatiť tučné odškodné vo výške 31 miliónov dolárov za stratu, ktorú im spôsobil v súvislosti s jeho núteným odchodom zo seriálu, píše portál Variety. Zo seriálu ho vyhodili pre porušenie zmluvy za to, že obťažoval mladých členov štábu. Sudca v Los Angeles jeho žiadosť o zrušenie arbitrážneho rozsudku vo štvrtok zamietol. Pre Spaceyho ide o obrovskú ranu, nakoľko daná suma predstavuje skoro polovicu jeho odhadovaného majetku.

Sudca v zdôvodnení napísal, že Spacey a jeho právni zástupcovia nepreukázali, žeby nastali pochybnosti o správnosti rozsudku. Spaceyho právnik Jonathan E. tvrdil, že súd nesprávne zohľadnil dôkazy, ktoré nepatria do jeho právomoci. Sudca ale dospel k záveru, že Spacey opakovane porušil zmluvné povinnosti poskytovať služby "profesionálnym spôsobom", ktoré sú "v súlade s primeranými pokynmi, postupmi a zásadami MRC - vrátane jej zásad proti obťažovaniu".

Rozsudok padol už minulý rok, teraz ho vyšší súd definitívne potvrdil:

​Spaceyho právnici teda neuspeli s ich odporom o zrušenie návrhu, v ktorom tvrdili, že "pravdou je, že hoci sa Spacey podieľal na všadeprítomnej kultúre, ktorá bola plná sexuálnych narážok, vtipov a nevinných hier, nikdy nikoho sexuálne neobťažoval". Herca sa snažili zobraziť takmer ako neviniatko. "V skutočnosti, ako ukázali dôkazy a ako uznal aj sudca, keď Spaceymu niekoľkokrát povedali, že jeho správanie je niekomu nepríjemné, okamžite s tým prestal," uviedli ako dôkaz jeho ochoty podriadiť sa štábnej disciplíne. Herec ale už niekoľko rokov čelí aj iným obvineniam zo sexuálnych prečinov. V Londýne v súčasnosti rieši súd obvinenia z ďalších štyroch prípadov sexuálneho útoku a jedného znásilnenia.

Pripomeňte si herca v jeho životnej úlohe:

Spacey účinkoval v seriáli House of Cards päť sezón, v ktorých hral vypočítavého politika Franka Underwooda, ale zo seriálu bol vyhodený po tom, ako sa objavili voči nemu obvinenia, že "systematicky sexuálne obťažoval a ochytával mladých mužov, s ktorými počas svojej kariéry pracoval na filmových, televíznych a divadelných projektoch". Vyplýva to z pôvodných súdnych podaní, ktoré získala tlačová agentúra PA. V pôvodnom rozhodnutí sudca tiež konštatoval, že Spacey nemá nárok na vyplatenie zvyšku svojej zmluvy, keďže jeho prepustenie spôsobilo skrátenie a prepracovanie šiestej sezóny seriálu a stálo spoločnosť MRC milióny ušlých príjmov. "Sme spokojní s rozhodnutím súdu," povedal právny zástupca spoločnosti po vynesení rozsudku.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie