Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kto bude platiť komu? Unikli zásadné detaily z rozdelenia majetku Brzobohatých!
Zdielať na

Kto bude platiť komu? Unikli zásadné detaily z rozdelenia majetku Brzobohatých!

Archívna reportáž

Ktovie, ktorý z bývalého manželského páru, či Tatiana Kuchařová (34) alebo Ondřej Grogor Brzobohatý (39), je väčším detailistom. No ako sa ukázalo, jednali správne, keď ani pred svojou svadbou, ani pri rozvode nič nenechali na náhodu. Medzi detailmi, na ktorých sa dohadovali, malo byť aj niečo, čo bežnému človeku ani nezvykne napadnúť.

​Zdá sa, že hoci rozchod bol dramatický a sprevádzala ho kopa emócií, pri praktických veciach spojených s rozvodom už zapli Brzobohatí čisté racio. O vysporiadaní majetku a iných záležitostiach uzavreli písomnú dohodu 2. 2. 2022, teda ešte predtým, ako ich manželstvo rozviedol súd.

O tom, čo všetko obsahovala dohoda, informoval Blesk. Píše sa v nej o vysporiadaní spoločne nadobudnutej nehnuteľnosti, mezonetového bytu 4+1 na Smíchove v hodnote vyše 25 miliónov Kč, teda takmer milión eur, ktorý previedli do podielového spoluvlastníctva a dohodli sa na jeho rýchlom predaji, najlepšie aj so zariadením. Z výnosu z predaja sa zaviazali zaplatiť každý 50 percent zostávajúcej sumy svojho hypotekárneho úveru. A zvyšok sumy sa po splatení záväzku opäť rozdelí rovným dielom.

​Vklady na účtoch (vrátane sporiacich účtov a účtov v cudzej mene), stavebné sporenie, životné poistenie a dôchodkové fondy patria vždy osobe, ktorá uzavrela zmluvu s príslušnou finančnou inštitúciou. Každému z nich zostáva hotovosť vo výške, ktorú mali k dispozícii v deň podpísania dohody. Poistná zmluva na byt so všetkými právami a povinnosťami prešla na Ondřeja Gregor Brzobohatého..Tatiana Kuchařová mu priznala 100 % obchodných podielov v dvoch spoločnostiach aj so všetkými príjmami a Ondřej jej priznal vlastníctvo a príjmy z jednej spoločnosti.

Zatiaľ čo Ondřej je vo vyjdareniach aj na Instagrame veľmi zdržanlivý, Taťána je presný opak. Po rozchode si užíva naplno:

Dohodli sa, že im nie je známy žiadny iný majetok, práva alebo pohľadávky a záväzky spadajúce do bezpodielového spoluvlastníctvo manželov (BSM,) že sa nikto neobohatil na úkor druhého, ani "neodklonil" žiadne finančné prostriedky zo BSM. No je tu aj posledná podmienka, ktorá je najnezvyčajnejšou v dohode medzi manželmi. Jedná sa o vyživné. V prípade tohto páru to bolo o to jednoduchšie, že sa im počas šesťročného trvania nenarodilo žiadne dieťa a preto nemuseli určovať výšku výživného na maloleté deti, no nechcú od seba vzájomnú podporu ani Ondřej s Táňou. "Vysporiadaním obsiahnutým v tejto Dohode je ich spoločný majetok s konečnou platnosťou vysporiadaný celkom a bezo zvyšku, a nemajú a nebudú mať voči sebe z titulu vysporiadania spoločného majetku žiadne ďalšie nároky. V záujme právnej istoty oboch zmluvných strán sa obaja manželia výslovne vzdávajú akýchkoľvek potenciálnych nárokov na výživné pre rozvedených manželov, ktoré by vznikli v súčasnosti alebo v budúcnosti voči sebe navzájom," stojí na papieri a je jasné, že Brzobohatých už skutočne nič nespája.

Súvisiace články

Najčítanejšie