Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
A je to vonku! TOTO je dôvod, prečo sa Dominika Gottová rozhodla vzdať boja o dedičstvo!
Zdielať na

A je to vonku! TOTO je dôvod, prečo sa Dominika Gottová rozhodla vzdať boja o dedičstvo!

Archívna reportáž

Predčasom sa konečne ukončilo dedičské konanie po Karlovi Gottovi (†80) a podľa zistenia zo súdneho spisu sú jedinými dedičkami multimiliónového dedičstva vdova Ivana Gottová (46) a jej dve dcéry Charlotte (16) a Nelly (13). Zatiaľ čo si dve nevlastné sestry Dominiky Gottovej (49) si budú užívať bohatstva po otcovi, ona im môže iba ak závidieť z Helsínk, kde žije v na podpore v sociálnom byte.

​Hoci sa Dominika neustále sťažovala na neľahké životné podmienky, je zaujímavé, že v súčasnosti sa zdá byť v pohode. A to napriek tomu, že z dedičstva po otcovi nedostala ani cent a ani manžel Timo Tolkki (56), ktorý žije v Mexiku, jej finančne veľmi nepomáha - to málo, čo zarobí, sotva stačí jemu samému na prežitie. Ešte pred pár týždňami sa dušovala, že ide bojovať o dedičstvo, no zrazu je všetko inak.

Dominika sa boja, na ktorý si už najala aj právnikov, napokon vzdala. "Rozhodla som sa, že to už nebudem riešiť! Kto sa chcel napakovať, napakoval sa. Myslím, že by sa otec čudoval," povedala nedávno Dominika pre Ahaonline. Teraz vyšlo najavo, prečo sa tak rozhodla. "Dominika si myslela, že do dedičského konania je zahrnutá aj jej mladšia sestra Lucie, ktorá rovnako ako ona pred rokmi podpísala zmluvu o vyrovnaní a dostala od otca šesť miliónov korún. Z toho dôvodu sa Dominika cítila podvedená. Nechápala, prečo by Lucie mala dediť a ona nie. Nedávno sa však od svojich právnikov dozvedela, že to bola mylná informácia a Lucie v dedičskom konaní nefiguruje," zdôvodnil jej rozhodnutie nemenovaný zdroj pre Expres.cz. Dominike sa prosto nezdalo byť fér, žeby ona nič nedostala, azda nemožno hovoriť až o závisti, no iste by ju škrelo, ak by Lucie z dedičstva čosi mala.

Dominika chcela byť z filmu o otcovi vystrihnutá, zato sa pokúsila čosi zarobiť na knihe o ňom:

​Dominike sa stále nedarí nájsť v Helsinkách vysnívanú prácu v strážnej službe, na ktorú úspešne absolvovala na konci minulého roka kurz, hoci otázne je, ako veľmi sa snaží ju získať. Napriek tomu, že je už pomaly dva roky nezamestnaná si podľa dvoch zdrojov z jej okruhu známych užíva spolu s kamarátkou v drahých reštauráciách, ba dokonca si trúfla prenajať ďalší byt počas rekonštrukcie domu, v ktorom majú s manželom sociálny byt. "V dome prebieha rekonštrukcia. Mohla tam zostať, ale radšej si našla iné bývanie a potom sa tam zas vráti," nenechal si zdroj pre seba informáciu o novinke v živote Dominiky.

Ďalší z informátorov Expresu zas tvrdí: "Stále niekde utráca, ale stále nemá prácu." Medzi tými, čo sa dozvedeli o jej márnotratnom spôsobe života sa začalo špekulovať, že Dominika dostala od svojej nevlastnej matky Ivany namiesto dedičstva predsa len nejakú finančnú čiastku, aby mlčala. Jeden zo zdrojov to však dôrazne vyvracia. "Dominika nedostala od Ivany žiadne peniaze. Môže si dovoliť míňať peniaze na drahé jedlá a podobne, pretože každý mesiac dostáva štátnu podporu vo výške zhruba 1 600 eur mesačne a mesto jej z veľkej časti prispieva na byt. Takže jej zostáva veľa peňazí na zábavu," tvrdí nemenovaný zasvätenec, no 1600 eur v Helsinkách nie je žiadny zázrak. Ostáva veriť, že Dominika nežije na dlh a prejavuje aspoň trochu zodpovednosti. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie