Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ako Kevina ho všetci zbožňovali, on zažíval doma peklo s otcom! Pre TOTO sa dal na drogy!
Zdielať na

Ako Kevina ho všetci zbožňovali, on zažíval doma peklo s otcom! Pre TOTO sa dal na drogy!

Archívna reportáž

Hlavná hviezda megaúspešnej rodinnej komédie Sám doma, Macaulay Culkin (41) to nemal jednoduché ani v jeho skutočnej rodine. Pochádza zo siedmich detí, ktoré žili spolu s rodičmi v jednodnoizbovom železničiarskom byte na newyorskej Druhej avenue. Rodičia nemali práve ideálny vzťah a po čase sa rozišli. Pokiaľ k tomu nedošlo, otec Kit Culkin si vybíjal svoju zlosť na deťoch. A to aj na tom, ktoré celú rodinu živilo.

​"Môj otec bol vždy, viete, násilnícky, ale až neskôr to bolo naozaj, naozaj, naozaj zlé," tvrdí Macaulay, ktorý bol obľúbeným terčom násilností otca. Bývalá detská hviezda sa domnieva, že jeho otec, sám neúspešný herec, tajne žiarlil na jeho úspech. Maucaulay dodal, že "vo všetkom, o čo sa v živote pokúšal, som vynikal skôr, ako som mal 10 rokov". Kit Culkin pôsobil ako manažér svojho syna Macaulaya a údajne ho fyzicky aj slovne týral. V zákulisí sa snažil riadiť každý aspekt jeho života. Aj v Hollywoode bol známy ako tyran, ktorý sa dokonca pokúšal aj vedúcich pracovníkov štúdií a producentov filmov jeho syna.

Kit Culkin sa v roku 1993 umiestnil na 48. mieste v zozname najmocnejších ľudí v Hollywoode, ale obľúbený rozhodne nebol. V rokoch 1990 až 1994 išiel malý Macaulay z role do role ako rozkošný blondiačik. V tomto období bol podľa vlastných slov úplne v područí svojho otca, a nakrútil 14 filmov. Nemal ani čas si prečítať celý scenár a po nociach sa s otcom učil len repliky na ďalší deň. Kým sa ich dokonale nenaučil, nemohol ísť spať. "Otec so mnou cestoval z nakrúcania na nakrúcanie. Bol na mňa veľmi tvrdý a odopieral mi všetko, čo sa mu zachcelo. Nenechal ma mať vlastnú izbu a musel som spať na gauči. Myslím, že tým chcel zlomiť môjho ducha a ukázať svoju moc. Ukázať, že ak nebude chcieť, aby som spal v posteli, tak v nej jednoducho spať nebudem," opísal svoju zúfalú situáciu hrdina detských filmov pre ABC News

Macaulay bol hviezdou Hollywoodu 90. rokov, už ako dieťa ho pozývali do zvučných amerických talk šou:

"Keď moje filmy neskôr už nemali taký úspech, bola to pre mňa vlastne úľava, pretože to znamenalo, že budem mať konečne trochu pokoja. Neskôr sa moji rodičia rozviedli a matka ma dostala do opatery, takže otec nado mnou konečne stratil kontrolu. Keď som potom nadväzoval vzťahy, rýchlo zlyhávali, pretože som kvôli nemu nevedel správne komunikovať, musel som sa to učiť neskôr," spomína s trpkosťou herec, ktorý bol v rokoch 1998 - 2002 ženatý s herečkou Rachel Miner.

Macaulay dnes žije usporiadaný život po boku svojej snúbenice a ich spoločného synčeka: 

Z rozkošného predstaviteľa Kevina McCallistera sa postupne vplyvom dlhoročných stresov z otca stala troska a prestal aj nakrúcať filmy. Podľahol drogám a alkoholu a mnohí nad ním urobili kríž. Časom sa ale predsa len  pozviechal, porazil svojich démonov a začal aj s filmom. Práve pri nakrúcaní filmu Changeland v Thajsku sa zoznámil so svojou terajšou partnerkou Brendou Song (34), s ktorou má malého synčeka Dakotu. Sú vraj spolu veľmi šťastní. Začiatkom tohto roku sa zasnúbili. "Mám peknú malú rodinu - pekné dievča, pekného psa, peknú mačku a všetko ostatné. Chystáme sa presťahovať. Robíme na dome a na všetkých tých veciach. Snažím sa byť tým najlepším človekom, akým môžem byť. Teraz mám svoju rodinu, priateľov, v podstate mám v živote všetko, čo potrebujem a čo som kedy chcel mať," povedal nezabudnuteľný Kevin k svojmu terajšiemu životu. A nepochybne milióny a milióny fanúšikov mu želajú konečne v živote aj kus osobného šťastia.

Súvisiace články

Najčítanejšie