Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragický zvrat, aký nikto nečakal! Anne Heche († 53) týždeň po nehode vyhlásili za mozgovo mŕtvu
Zdielať na

Tragický zvrat, aký nikto nečakal! Anne Heche († 53) týždeň po nehode vyhlásili za mozgovo mŕtvu

Zdroj: SITA

Piateho augusta prišlo na predmestí Los Angeles k hrozivo vyzerajúcej autonehode, pri ktorej však bol len jeden účastník. Hollywoodska herečka Anne Heche ukončila divokú jazdu nárazom do domu, jej auto sa vznietilo, a hoci po príchode záchranárov bola podľa kamerových záznamov zjavne pri vedomí, dokonca sa akoby snažila ujsť z nosítok, v nasledujúcich hodinách a dňoch sa jej stav rapídne zhoršil. Presne o týždeň neskôr zomrela.

​Anne Heche v piatok odpojili od prístrojov, ktoré ju po diagnostikovaní mozgovej smrti udržiavali pri živote. Mala 53 rokov. "Dnes sme stratili jasné svetlo, milú a veľmi radostnú dušu, milujúcu matku a vernú priateľku," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré v mene rodiny a priateľov Hecheovej poskytol magazínu People zástupca herečky.

"Anne nám bude veľmi chýbať, ale žije ďalej prostredníctvom svojich krásnych synov, ikonického diela a vášnivého nasadenia. Jej odvaha stáť si vždy za svojou pravdou a šíriť posolstvo lásky a prijatia bude mať aj naďalej trvalý vplyv," stálo ďalej vo vyhlásení.

Anne zažiarila v mnohých hollywoodskych trhákoch, aj po boku Johnnyho Deppa:

Zástupca rodiny potvrdil, že hoci je Heche podľa kalifornských zákonov právne mŕtva, jej srdce stále bije a nebola odpojená od prístrojov, aby nadácia OneLegacy mala dostatok času na nájdenie príjemcov, ktorým budú jej orgány vyhovovať. Vo vyhlásení sa tiež vyjadruje vďačnosť za príval podpory, ktorú herečke prejavili fanúšikovia preukázala po ničivej havárii 5. augusta. Nie všetci ale s Heche sympatizovali vzhľadom k zisteniam, že v krvi mala kokaín a zrejme aj inú drogu, a jej jazda bola extrémne nebezpečná. Jednu chodkyňu takmer zrazila, majiteľku domu, do ktorého napokon vo vysokej rýchlosti, dosahujúcej miestami až 160km/hod, nabúrala, rovnako podrobila obrovskému stresu a ohrozeniu zdravia. 

Ešte pred mesiacom pridala Anne na Instagram šťastnú fotku s priateľmi:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Anne Heche (@anneheche)

Hoci pôvodné správy po nehode herečky hovorili o vážnych popáleninách a nutnosti intubácie, prognózy boli pomerne dobré. O pár dní už bolo všetko inak. Vo štvrtok sa jej zástupca vyjadril, že situácia je kritická. "Žiaľ, v dôsledku nehody Anne utrpela vážne anoxické poranenie mozgu a zostáva v kóme, v kritickom stave. Neočakáva sa, že prežije. Už dávno sa rozhodla darovať svoje orgány a je udržiavaná na prístrojoch, aby sa zistilo, či sú niektoré z nich životaschopné," povedal hovorca herečky. O 24 hodín neskôr bol koniec. Po herečke ostali dvaja synovia, 20- a 13-ročný.

Súvisiace články

Najčítanejšie