Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prekvapenie po zrátaní majetku Ivany Trumpovej! Bola skutočne taká bohatá..?
Zdielať na

Prekvapenie po zrátaní majetku Ivany Trumpovej! Bola skutočne taká bohatá..?

Archívna reportáž

Nech už bola slávna česká rodáčka Ivana Trump (†73) akokoľvek kontroverznou osobou, vyžívajúcou sa v okázalom spôsobe života v luxuse, treba uznať, že ho nemala zadarmo. Aj keď si mnohí mysleli, že bola zlatokopkou, ktorá šla po bohatých mužoch, akým mal byť aj jej exmanžel Donald Trump (76), ona tvrdí, že bohatstvo získali až spolu.

​Na začiatku ich spoločného života mali vraj čo robiť, aby dali dokopy nejaké peniaze a mohli začať podnikať. "Všetci si myslia, že som si vzala bohatého muža. Don bol mladý inteligentný chlapec a jeho otec bol bohatý. Bol to Nemec a nič nám nepožičal. Tak sme dali dokopy naše peniaze, pracovali sme spolu a spoločne sme dosiahli úspech," tvrdila Ivana v rozhovore pre Blesk ešte v roku 2007. "Áno, pri rozvode som samozrejme dostala peniaze, pretože som sa podieľala na ich zarobení. Tie som potom vzala a rozbehla som svoj biznis. Teraz mám päť rôznych firiem a to, čo som dostala pri rozvode, som rozmnožila najmenej tisíckrát!" pochválila sa svojím úspechom. Trumpovi aj po ich rozvode zrejme imponovala vďaka jej šikovnosti a po upokojení zo škandalózneho rozvodového konania sa s ňou zmieril a stala sa vraj aj jeho najbližšou poradkyňou.

A iste mal dôvod, Ivana dokázala peniaze získané rozvodom veľmi dobre investovať a vďaka tomu zanechala po sebe obrovský majetok. Aj keď na portáli Celebrity Net Worth, ktorý monitoruje majetky svetových celebrít, uviedli, že v čase skonu mala Ivana na jej účtoch, v hmotnom majetku a vo firmách, ktoré riadila, dokopy 100 miliónov, bude to zrejme oveľa viac. Dá sa to usudzovať na základe pomerne jednoduchých výpočtov. Najväčšie investície mala v nehnuteľnostiach. Už len jej honosný dom na Manhattane s piatimi nadzemnými a dvomi podzemnými podlažiami, kde aj po páde zo schodov skonala, by mal mať trhovú hodnotu v súčasnosti 40 až 60 miliónov dolárov. Dom je plný starožitností, vzácnych umeleckých diel a luxusného nábytku.

Ivana Trumpová si zahrala aj malú úlohu vo filme Pan Tau na horách z roku 1970: 

Ďalších desať, aj oveľa väčších nehnuteľnosti, vlastnila po celom svete. "Tiež som stavala veľa mrakodrapov. Väčšina z nich má viac ako 100 poschodí, 1000 izieb a kasíno. Dve sú v Dubaji, štyri v Katare, ďalšie v Mexiku, Kostarike, Austrálii, aj v Číne," vymenovala tie najvyššie. Nespomenula Česko, kde by mala mať tri ďalšie nehnuteľnosti, na nič väčšie ale pre prácu na kasínach nemala čas a neskôr už bolo málo vhodných veľkých pozemkov. "Mohla by som kúpiť malý hotelík, ale to nie je pre mňa. Rada robím veľké stavby," vysvetľovala. 

Okrem nehnuteľností mala Ivana Trump nemalé zárobky z podnikania v teleshoppingu. Prostredníctvom v USA známeho televízneho kanálu predávala vlastnú značku šperkov a kozmetiky. "Zarábala som 675 000 dolárov za minútu!" s pýchou tvrdila. Vydala aj niekoľko kníh. Peniaze sa na ňu akoby vždy priam lepili, hoci mnoho projektov, ktoré mala naplánované, napokon ostalo len na papieri. Šikovnosť ale tejto rodenej Moraváčke rozhodne nechýbala a porovnateľné bohatstvo nahonobilo len minimum žien z Československa.

Svoju mamu si pripomína na sociálnych sieťach aj jej dcéra Ivanka: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ivanka Trump (@ivankatrump)

Súvisiace články

Najčítanejšie