Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zomrela Ivana Trumpová, rodená Zelníčková, Donaldova životná láska
Zdielať na

Zomrela Ivana Trumpová, rodená Zelníčková, Donaldova životná láska

Archívna reportáž

Spoza oceána prišla šokujúca správa, vo veku 73 rokov zomrela prvá manželka bývalého prezidenta Donalda Trumpa, Ivana Trumpová, rodená Zelníčková. Podľa prvotných informácií išlo o infarkt.

​Podľa ABC News bola do newyorského apartmánu Ivany Trumpovej privolaná vo štvrtok sanitka pre zástavu srdca. Napriek okamžitému zásahu manhattanských záchranárov a obrovskej snahe o oživenie, sa im to, žiaľ nepodarilo.

Ivana bola za Donalda vydatá v rokoch 1977 až 1992. Zastávala vysoké pozície v organizáciách svojho bývalého, vrátane najmä riadenia rôznych nehnuteľností, ako je napríklad hotel Plaza. So svojím bývalým manželom mala tri spoločné deti: Donald Jr., Ivanka a Eric. Donald sa so správou o úmrtí svojej bývalej manželky podelil v príspevku na svojej sociálnej platforme Truth, kde vyjadril smútok nad jej stratou. Svojej bývalej manželke vzdal hold: "S veľkým zármutkom oznamujem všetkým, ktorí ju milovali, a tých je veľa, že Ivana Trumpová zomrela vo svojom dome v New Yorku. Bola to úžasná, krásna a úžasná žena, ktorá viedla skvelý a inšpiratívny život. Jej pýchou a radosťou boli jej tri deti, Donald mladší, Ivanka a Eric. Bola na nich veľmi hrdá, tak ako sme my všetci boli hrdí na ňu. Odpočívaj v pokoji, Ivana!"

Smutný príspevok zdieľal aj Ivanin a Donaldov syn Eric:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Eric Trump (@erictrump)

Ivana sa narodila v Československu, v Zlíne v roku 1949 a ako mladá bola reprezentantkou v zjazdovom lyžovaní. V 70. rokoch emigrovala do Kanady, neskôr do USA. Predtým, ako sa zoznámila s Donaldom, bola Ivana v rokoch 1971 až 1973 vydatá za Alfreda Winklmayra. Po svadbe s Donaldom v roku 1977 sa stala známou nielen vďaka manželstvu s magnátom, ale aj vďaka svojim vlastným podnikateľským schopnostiam. Bola vysokopostavenou manažérkou v rámci spoločnosti Trump Organization, pričom bola výkonnou riaditeľkou spoločnosti Trump's Castle v Atlantic City.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie