Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
TOTO Gottova vdova nepredýcha! Napadnutie dedičstva, aj zvláštne plány Dominiky s dcérami Ivany!
Zdielať na

TOTO Gottova vdova nepredýcha! Napadnutie dedičstva, aj zvláštne plány Dominiky s dcérami Ivany!

Archívna reportáž

Ako je to už u Dominiky Gottovej (49) zvykom, opäť sa po čase ozvala z Helsínk, aby trochu pomútila vody. Tentokrát v súvislosti s nedožitými 83. narodeninami otca Karla Gotta († 80). Iste nikto Dominike neupiera jej úprimný vzťah s otcom, o ktorom sa dozvedela až keď mala desať rokov. Dovtedy ju úspešne zatajoval, a tak žila spolu s mamou vo veľmi skromných podmienkach. Odrazu sa pred ňou otvoril bohémsky svet takmer neobmedzených možností, kde sa pohyboval najpopulárnejší spevák vtedajšieho Československa. A "Popoluška" sa tam ako v rozprávke odrazu mohla ocitnúť spolu s ním. To ale zjavne celkom nezvládla.

​Neskôr si prešla aj odvrátenou stránkou šoubiznisu spojenom s bohémskym spôsobom života, keď podľahla najmä vďaka manželovi Timovi Tolkkimu (56), slávnemu fínskemu gitaristovi, alkoholu a drogám. Jej vizáž tomu, žiaľ, nasvedčuje, no azda ešte viac ľudí dráždi jej správanie a večné vyplakávanie. A tak sa nájde málokto, kto by s ňou naozaj súcitil. Je pritom dokonca jedinou dcérou, ktorá po bohatom otcovi nič nededí, ako to vyplynulo z nedávneho verdiktu súdu. No Dominika ide do boja, čo Ivane iste veľkú radosť nespraví, hoci šanca na úspech je mizivá. "Rozhodla som sa napadnúť celé dedičské konanie. Už som podpísala plnú moc pre právnikov v Prahe," prezradila dotknutá Dominika pre Ahaonline, ktorá sa ale v roku 2015 vzdala dedičstva dohodou s otcom za 6 miliónov korún, hoci teraz tvrdí, že "bola pod vplyvom", keď podpisovala nevýhodnú dohodu.

Podobne to vraj mala mať aj jej nevlastná sestra Lucie, ale tá údajne nakoniec predsa len z dedičstva niečo mať bude. "Je mi z toho zle. Ako je možné, že Lucka nakoniec po otcovi dedí a ja nie? Vyrovnal sa finančne aj s ňou!" zúfala si Dominika. Na svojho otca ale stále myslí v tom najlepšom. "Oteckove nedožité narodeniny si pripomínam predovšetkým krásnymi okamžikmi, ktoré sme spolu zažili. Bol to neskutočne štedrý a dobrý človek a myslím, že tu s nami mohol ešte nejakú dobu byť. S jeho odchodom som sa dodnes nezmierila a iba tak sa ani nezmierim," tvrdí Dominika.

Dominika participovala aj na vzniku knihy o jej otcovi:

​Tá už dávno vie, že nemá zmysel pokúšať sa o kontakt s vdovou po otcovi Ivanou. No aj tam by si mala Dominika zamiesť v prvom rade pred vlastným prahom. Isteže Ivana ju v láske nemá a najradšej by bola, aby sa nemusela o dedičstvo s nikým deliť, no Dominika svojím správaním len podkuruje. Aktuálne si vymyslela, že by sa chcela kontaktovať s Gottovej dcérami, teda jej mladšími nevlastnými sestrami.

​"Po dlhom zvažovaní som sa rozhodla, že sa pokúsim obnoviť vzťah s mojimi mladšími sestrami Charlottkou a Nellinkou. Už nie sú maličké a celkom určite majú vlastný rozum. Chcela by som im povedať, ako veľa pre mňa náš otec znamenal. Chcel by som im povedať o tom, že majú brata, s ktorým sa mohli stretávať a udržiavať kontakt. A chcela by som sa im ospravedlniť za to, že som nebola vždy dokonalá sestra," dojemne zdôvodnila svoje rozhodnutie, no zmienka o bratovi, ktorého matkou je fotografka Alice Kovácsová, pričom spojitosť s Gottom nikto nikdy nepotvrdil, je jasná rana do živého. "Všetci môžeme v živote naraziť na dno a prejsť určitými problémami. Prekonala som ich a momentálne dávam minulosť za hlavu," snaží sa Dominika pôsobiť nad vecou, no podľa jej konania to tak celkom nie je. A jej šance na odozvu od sestier sú ale menšie ako malé, čo musí sama dobre vedieť, ide teda opäť len o akési gesto.

Súvisiace články

Najčítanejšie