Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Český herec trvá na tom, že jeho syna zavraždili! Posielal SMS, keď už mal byť mŕtvy!
Zdielať na

Český herec trvá na tom, že jeho syna zavraždili! Posielal SMS, keď už mal byť mŕtvy!

Zdroj: youtube/printscreen

Pre českého herca Ivana Vyskočila (76) je bolesť zo straty jeho milovaného syna Jakuba Vyskočila (†46) natoľko silná, že sa z nej nedokáže spamätať. Od mája stále nechce uveriť, že spáchal samovraždu, napriek tomu, že napísal dlhý list na rozlúčku. Dokazovať by to pritom mohla aj skutočnosť, že v dopravnej firme, ktorú riadil, zabezpečil všetko tak, aby fungovala plnule ďalej aj po jeho odchode na druhý svet. V liste na rozlúčku uviedol ako dôvod samovraždy kontroverzného podnikateľa Jiřího Vařila (43). Ten bol do roku 2014 majiteľom autobusovej spoločnosti, ktorú po ňom prevzal Jakub Vyskočil. Nevyhol sa ale podozreniam, že bol len Vařilov tzv. biely koň. Ten naďalej zasahoval do spoločnosti rôznymi manipuláciami a vykrádal ju, čo strpčovalo Jakubovi život.

​Ešte začiatkom roku sa Jakub Vyskočil písomne obrátil na políciu, že má obavu o svoj život. "Máme dôvodné podozrenie, že smrť môjho syna nebola samovražda. Aj ostatné okolnosti sú zvláštne," začal s vysvetlovním pre portál Ahaonline Ivan Vyskočil. Telo jeho syna našli 8. mája pri rybníku v Písku. Príčinou úmrtia bola strela do srdca, ktorú si mal spôsobiť sám. Podľa znalosti otca sa mal Jakub po čase jeho predpokladaného úmrtia spojiť ešte s minimálne dvomi telefónnymi číslami. "Čas smrti bol na základe lekárskej prehliadky tela zosnulého stanovený na sedemnásť hodín. Ale podľa mobilného telefónu, ako ma informovala polícia, bol ešte minimálne hodinu potom nažive," poukázal na nezrovnalosti.

V textovej správe sa mu mal poďakovať jeho kamarát za pozvanie na grilovačku. "To už Kubo nemal byť medzi nami. Napriek tomu mu odpovedal - 'Super, vďaka Tebe, ďakujem za všetko'," opísal komunikáciu syna s vďačným kamarátom zúfalý otec. Ten stále trvá na súdnej pitve syna. "Súdnu pitvu nám stále zamietajú, nechcú ju povoliť, a my sa obraciame na vyššie orgány, aby preverili prácu polície," vysvetľoval už pred pred vyše dvomi týždňami Vyskočil. Aj keď sa už pohreb jeho syna konal, telo, ako si želal v rozlúčkovom liste, spopolnené ešte nebolo. Leží stále v pohrebnom ústave pre prípad súdnej pitvy.

 Pripomeňte si Ivana Vyskočila zamladi:

 "Každá samovražda sa má vyšetrovať ako vražda, najmä v prípade Jakuba, ktorý dva mesiace pred udalosťou písal na políciu list o tom, že sa obáva o život," apeluje herec, ktorý je stále zjavne presvedčený o vražde svojho syna. Nasvedčujú tomu podľa neho aj iné okolnosti. "Napríklad prázdna peňaženka a minimum krvi na mieste činu vzhľadom na strelu do srdca. Ani otvor v mikine nezodpovedá strele zblízka," spomenul Vyskočil tie hlavné podivnosti. "Tričko, ktoré mal Kubo na sebe, bolo potrhané pri krku, akoby ho niekto držal a lomcoval ním. Pritom keď odchádzal z domova, bolo v poriadku," dodal. Polícii sa to ale podozrivé zrejme nezdalo, keďže stále trvajú na tom, že išlo o samovraždu. Ako čas plynie, znižuje sa pravdepodobnosť, že Ivan Vyskočil bude mať šancu dokázať svoju verziu. Alebo ju aspoň vyvrátiť.

​Smutnú správu o smrti Jakuba Vyskočila ako prvá oznámila na oficiálnej stránke firma, ktorej bol majiteľom:

Súvisiace články

Najčítanejšie