Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nad Amber Heard sa po prehranom súde s Deppom zmráka! TÚTO správu rozhodne nečakala!
Zdielať na

Nad Amber Heard sa po prehranom súde s Deppom zmráka! TÚTO správu rozhodne nečakala!

Archívna reportáž

Hviezda filmu Aquaman dostala príkaz zaplatiť svojmu bývalému manželovi Deppovi 10 miliónov a 350 tisíc dolárov ako odškodné. Porota vo Virgínii 1. júna rozhodla, že Amber Heard (36) ho očiernila, keď v roku 2018 napísala článok, v ktorom sa označila za obeť domáceho násilia. Ako sa ukázalo, Amber mala pre tento prípad uzavretú poistku, no teraz nastal pre ňu veľmi nepríjemný zvrat.

​Poisťovňa Amber Heard nechce zaplatiť odškodné Johnnymu Deppovi, ako uvádza portál TMZ. Súd herečke v jednom bode jej obžaloby priznal odškodné vo výške 2 miliónov dolárov, suma, ktorú má napokon 59-ročnému Deppovi zaplatiť, predstavuje teda viac ako 8 miliónov dolárov. A tie mali prísť od poisťovne.

Amber uzavrela poistku zodpovednosti za škodu vo výške 1 milión dolárov a rátala, že poisťovacia spoločnosť sa postará o to, aby nemusela Deppovi platiť zo svojho vrecka. No hoci sa poistka vzťahuje na rôzne druhy protiprávneho konania vrátane ohovárania, podľa kalifornského práva, ktorým sa poistka riadi, poisťovňa nie je povinná plniť, ak sa poistená osoba dopustila protiprávneho, úmyselného konania.

Sudca sa pri stanovovaní odškodného pre obe strany veľmi miernil:

​Čo by to bolo za firmu, ak by sa nepokúsili ušetriť od vyplácania miliónov. Ako dôvod odmietnuia plnenia uviedli, že porota nielenže rozhodla, že Amber sa dopustila úmyselného ohovárania, ale považovali ho aj za zlomyseľné. Spoločnosť teraz žiada sudcu o vyhlásenie, že na základe znenia poistnej zmluvy a zákona nie je zodpovedná za zaplatenie odškodného pre Deppa.

​Okrem čakania na tento verdikt, Amberini právnici medzitým žiadajú súd, aby po prehratom procese o urážke na cti vyhlásil proces za chybný, a to na základe tvrdení o "omyle" porotcov. Do poroty bola údajne predvolaná 77-ročná osoba, ktorá však podľa podania právneho tímu herečky zrejme býva na rovnakej adrese ako 52-ročný muž s rovnakým priezviskom, ktorý bol porotcom skutočne usadeným počas celého procesu, čo je neprípustné. Zdá sa, že jeden z najškaredších procesov medzi hollywoodskymi pármi sa tak ľahko neskončí.

Súvisiace články

Najčítanejšie