Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
A je to tu! Vyhrážky Amber sa napĺňajú, Deppovi bude ešte horúco!
Zdielať na

A je to tu! Vyhrážky Amber sa napĺňajú, Deppovi bude ešte horúco!

Archívna reportáž

Ako sa dalo očakávať na základe vyjadrení Amber Heard (36), jej právnici podali pred pár dňami na súd 43-stranový dokument, v ktorom požiadali o zrušenie verdiktu. Ide o rozhodnutie o jej vine v súdnom procese o ohováraní medzi ňou a exmanželom Johnnym Deppom (59). Žiadajú sudcu vo Virgínii, kde sa odohrával počas apríla a mája búrlivý súdny proces, aby prehodnotil verdik, ktorý vyniesol začiatkom júna.

​V návrhu sa uvádza, že Johnny Depp "vychádzal výlučne z teórie o ohováraní na základe dôkazu, pričom sa vzdal akýchkoľvek tvrdení, že výroky pani Heard boli skutočne nepravdivé," uviedol denník The New York Post. Verdikt vraj nebol podložený dôkazmi a dokonca aj jeden z porotcov nemusel byť riadne preverený súdom - to sú hlavné argumenty tímu Heard. 

Johnny Depp zažaloval Amber za článok z roku 2018, v ktorom tvrdila, že je obeťou domáceho násilia. Hoci exmanžela v článku výslovne nemenovala, tvrdil, že tento článok výrazne poškodil jeho kariéru, čo je nepochybne pravda. Johnny tento súdny spor vyhral, no namiesto požadovaných 100 miliónov mal od Heard dostať odškodné vo výške "len" 10,35 miliónov dolárov, ktoré podľa slov jej advokátky ale herečka nemá. Výšku pokuty považujú jej právnici za "prehnanú" a "neospravedlniteľnú". Žiadajú sudcu, aby rozsudok zrušil a Deppovu žalobu zamietol, alebo nariadil nový proces.

Pozrite si kompiláciu najzaujímavejších momentov z ostro sledovaného sporu Heard vs. Depp:

Právny tím Heard v podanom návrhu po procese tvrdí, že na to, aby sa zistilo, že mala skutočne zlý úmysel, by Depp musel preukázať, že v čase uverejnenia článku neverila, že bola zneužitá. "Namiesto toho dôkazy v drvivej väčšine potvrdili, že pani Heard verila, že sa stala obeťou zneužívania zo strany pána Deppa," argumentujú  jej právnici. Žiadajú sudcu, aby prešetril "potenciálne nesprávne pôsobenie porotcov", pričom tvrdia, že jeden z porotcov, ktorý bol vybraný do poroty, bol v dokumentoch poskytnutých právnikom pred výberom poroty uvedený ako narodený v roku 1945, ale podľa verejne dostupných informáciách sa narodil v roku 1970. "Tento rozpor vyvoláva otázku, či porotca č. 15 skutočne dostal predvolanie do poroty a či bol súdom riadne preverený, aby mohol byť členom poroty," uviedli. Deppovi právnici na žiadosť o komentár bezprostredne nereagovali.

Amber Heard sa napriek verejnému debaklu na súde nevzdáva a chce napadnúť verdikt poroty:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Amber Heard (@amberheard)

Šesťtýždňový súdny proces, ktorý sa vysielal v priamom prenose, sa zmenil na predstavenie, ktoré naplno otvorilo vhľad do nefunkčného manželstva hercov. Veľká časť svedectiev sa sústredila na tvrdenia Amber, že ju Depp fyzicky a sexuálne zneužíval. Heard opísala viac ako tucet údajných útokov vrátane bitky v Austrálii, kde Depp nakrúcal pokračovanie filmu Piráti z Karibiku, počas nej prišiel o špičku prostredníka. Heard zas farbisto opísala, ako ju Johnny na inom mieste zas sexuálne napadol fľašou od alkoholu. Depp musel dokázať, že exmanželku nikdy nenapadol, že jej článok ho očiernil a že článok napísala so skutočným zlým úmyslom. Súd mu na základe mnohých svedeckých výpovedí dal zapravdu.

Súvisiace články

Najčítanejšie