Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Príšerný náklad osudu! Hviezda herečka nikdy nemala deti, priznala ale DEVÄŤ potratov!
Zdielať na

Príšerný náklad osudu! Hviezda herečka nikdy nemala deti, priznala ale DEVÄŤ potratov!

Zdroj: nu.nl

Hoci sa zdajú byť ich životy dokonalé, aj mnohé hviezdy majú smutné osudy. Aj krásna, úspešná a údajne aj nadpriemerne inteligentná Sharon Stone (64) sa priznala vo svojej knihe k veľmi smutnej súčasti jej minulosti, k šokujúcemu počtu neúspešných tehotenstiev.

​K verejnému vyznaniu ju priviedlo bolestné vyznanie hviezdy americkej tanečnej súťaže, Pety Murgatroyd, že s manželom prišli o dieťa. "My, ženy, nemáme fórum, kde by sme mohli diskutovať o hĺbke tejto straty. Ja som potratom prišla o deväť detí," zverila sa so svojou životnou traumou. Má síce troch synov Roana (22), Lairda (16) a Quinna (15), ale tých má vďaka adopcii. Náhradnú matku, ako je to medzi celebritami bežné, z nejakých dôvodov na vynosenie jej vlastného dieťaťa nezvolila. Hviezda filmu Základný inštinkt pôsobila vždy veľmi sebavedomo, ale ako sa teraz priznala, nebolo to vždy tak.

 V jej príspevku vyjadrila ľútosť nad nedostatkom starostlivosti ponúkanej ženám, ktoré prešli potratom. Iste pritom čerpala z vlastnej skúsenosti."Nie je to žiadna maličkosť, fyzicky ani emocionálne, a predsa máme pocit, že je to niečo, čo musíme znášať samy a tajne s akýmsi pocitom zlyhania. Namiesto toho, aby sa nám dostalo tak potrebného súcitu, empatie a uzdravenia, ktoré tak veľmi potrebujeme," vyznala sa Sharon zo svojich pocitov. "Ženské zdravie a wellness ponechané na starosť mužskej ideológii sa stalo v najlepšom prípade laxným, v skutočnosti ignorantským a v úsilí násilne utláčajúcim," vyjadrila bez zábran svoj názor. Ženy vedia byť vraj empatickejšie. Sama to zažila v jednom jej prípade, keď došlo u nej opätovne k potratu.
Sharon zažiarila aj v slávnom filme Casino po boku Roberta de Nira:

"Je to zdrvujúca skúsenosť. Keď som prišla o svoje posledné dieťa, musela som ísť do nemocnice a 36 hodín som neporodila. Zdravotná sestra sedela po mojom boku dva dni vo svojom voľne,“ uviedla pred časom skúsenosť z predčasného pôrodu dieťaťa, keď bola už v piatom mesiaci. Zároveň chválila "globálne sesterstvo", ku ktorému patria hviezdy ako Chrissy Teigen či Vanessa Kirby, za to, že hovoria o "otázkach straty a bolesti srdca, znásilnenia a brutality a o všetkých veciach, ktoré sa nám a našim telám stali".  Ženy už nechcú žiť  v traume. "Nenosíme hanbu, ktorá nám nepatrí. Vypúšťame ju von," tvrdí, aby povzbudila všetky ženy.

​V úvodníku lekárskeho časopisu The Lancet z roku 2021 sa uvádza, že na celom svete dôjde ročne k 23 miliónom potratov. Údajne každá desiata žena počas svojho života zažije bolesť zo straty dieťaťa týmto spôsobom. Patria k nim aj slávne ženy, ktoré sa o tom neboja komunikovať s verejnosťou. O svojej skúsenosti napísala Sharon aj v autobiografii Krása dvojnásobného života, ktorá vyšla minulý rok. Uviedla tam, že dôvodom jej potratov bolo zrejme jej autoimunitné ochorenie lupus. Niet pochýb, že táto smutná téma je aktuálne v USA opäť silná, keď Najvyšší súd po prvýkrát zasiahol do ústavných práv a odobral ženám možnosť rozhodovať o svojom tele v prípade potratu, keď aj tie, ktoré prežijú traumatizujúci spontánny potrat, budú pod drobnohľadom, či ho skutočne nezapríčinili. Pre ženu v takej situácii je to obzvlášť kruté. 

Súvisiace články

Najčítanejšie