Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
TOTO povedať o otcovi?! Ešteže sa Karel Gott nedožil toho, aby počul Dominikine vyjadrenie!
Zdielať na

TOTO povedať o otcovi?! Ešteže sa Karel Gott nedožil toho, aby počul Dominikine vyjadrenie!

Archívna reportáž

Aj keď žije najstaršia Gottova dcéra Dominika Gottová (49) už vyše dvadsať rokov vo fínskych Helsinkách, stále ju to veľmi ťahá do jej rodnej Prahy. Tento rok sa tam vybrala už po tretíkrát. V domove pre seniorov tu žije jej mama Antonie Zacpalová (87) a má tu viacero priateľov, s ktorými si vždy rada vyjde von. Tentokrát plánuje osláviť 49. narodeniny, ktoré práve dovŕšila. Pri tej príležitosti tak trochu bilancovala, no svojimi slovami mnohých zaskočila, nie práve príjemne.

​Dominika prišla do Prahy aj kvôli koncertu metalovej kapely Helloween, píše portál Blesk.cz. Tento štýl hudby má rada už od mladosti a aj vďaka tomu sa zoznámila so svojím manželom Timom Tolkkim (56), za ktorého je vydatá vyše dvadsať rokov. Manželstvo s ním zostala bezdetné, ani jeden vraj po spoločnom dieťati netúžil. Timo mal už dcéru z predchádzajúceho vzťahu a Dominika si radšej užívala život. Kdesi vo vnútri zrejme cítila obavy, či by sa vedela o dieťa dobre postarať pri ich bohémskom spôsobe života. Má svoje vlastné skúsenosti s podobne žijúcim otcom. Byť s ním bolo pre ňu sviatkom. Gott ju často brával za zábavou a dobrým jedlom, čo sa jej veľmi páčilo.

"Môj otec sa o mňa vždy veľmi dobre staral a ja som ho bezvýhradne milovala... Nikdy si však neuvedomoval, aké to je bremeno byť jeho dcérou. Neustále pohľady ľudí, neustále porovnávanie..," prekvapila Dominika akousi sťažnosťou na život ako Gottova dcéra. "Bol na toto všetko zvyknutý, ale ja to už od detstva veľmi zle znášam. Mám z toho psychické problémy a dosť mi to zničilo život," dodala, a to už je trošku prisilná káva a obvinenie otca.

Dominika sa snaží z otcovho mena vyťažiť čo sa dá. Rovnako, ako jeho manželka... :

​Na jednej strane je možné, že bez slávneho otca, prísunu peňazí či kontaktu so šoubiznisom by bola Dominika obyčajné dievča, žijúce sporiadaný život, na druhej strane sú akékoľvek obvinenia voči Gottovi celkom nemiestne. "Vždy som sa do Helsínk vrátila iba preto, že som v Česku ten tlak verejnosti, ktorá ma chce mať za pani dokonalú a inak ma odpisuje, nezvládala," vysvetlila Dominika, prečo sa napokon aj rozhodla žiť mimo rodnej Prahy.

​Do svojich desiatich rokov o tom, že je dcérou Karla Gotta, vôbec netušila. Ten sa snažil svoje nemanželské dieťa pred verejnosťou, ba aj vlastnou mamou a otcom utajiť. Keď hrozilo, že sa to prevalí, radšej sa priznal. Z neznámeho dievčaťa, ktoré žilo s mamou vo veľmi skromných podmienkach, sa stala objektom záujmu verejnosti. Ocitla sa odrazu vo veľkom svete celebrít. Gotta mal každý za dokonalého, a takú chceli vidieť aj jeho dcéru. Mala talent na jazyky a chcela vraj študovať japončinu, ale otec ju usmernil na hoteliérstvo. Vyštudovala hotelovú školu, skúsila aj kozmetiku, no ani jedno ju veľmi nechytilo. Žiaľ, nemala ani šťastie na manžela, ktorý by ju podporil v zodpovednom prístupe k životu. Ktovie, aký život by viedla, keby sa o svojom slávnom otcovi nikdy nedozvedela a nezažila lesk slávy, no isté je, že Karel svojej dcére poskytoval čo mohol, hoci ideálne to asi nebolo. No viniť ho za osud je vrcholne nevhodné, zhodujú sa mnohí.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie