Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Do Kyjeva zamierila ďalšia hollywoodska super hviezda! Herec bol zo Zelenského unesený!
Zdielať na

Do Kyjeva zamierila ďalšia hollywoodska super hviezda! Herec bol zo Zelenského unesený!

Archívna reportáž

Do Kyjeva od počiatku vojenskej invázie z Ruska mieria kroky mnohých svetových osobností, aby vyjadrili prezidentovi Ukrajiny podporu. Volodomyr Zelensky sa svojej úlohy lídra vojnou poznačenej krajiny ujal naozaj dobre, aspoň v zmysle komunikácie zo svetom. Napoko,n má na to ako herec veľmi dobrú prípravu. Aj preto s ním sympatizujú mnohí herci a podaktorí mu to prišli povedať aj osobne. Do Kyjeva za ním prišiel v pondelok pri príležitosti Svetového dňa utečencov aj herec a humanitárny vyslanec OSN Ben Stiller. Stretol sa však nielen s ním, ale aj so skupinou utečencov a ukrajinských úradných predstaviteľov.

​​Stiller netajil svoje nadšenie zo stretnutia s prezidentom. "Je to pre mňa veľká česť," povedal Stiller Zelenskému počas ich prvého kontaktu v Kyjeve. "Je to naozaj úžasné. Ste môj hrdina," vyjadril mu svoj obdiv. Poznamenal, že obdivoval jeho herecký výkon, keď hral ukrajinského prezidenta v televíznom seriáli predtým, ako sa stal aj skutočným lídrom krajiny.  Bol vraj unesený "spôsobom, akým zmobilizovali krajinu - svet""Kvôli tomu ste ukončili skvelú hereckú kariéru," dodal uznanlivo, že malo zmysel vzdať sa herectva. Zelensky mu na to ale vrátil kompliment slovami: "Nie takú skvelú ako vy!"

"Jedna vec je vidieť deštrukciu v televízii alebo na sociálnych sieťach, ale niečo iné je vidieť ju na vlastné oči. To je oveľa šokujúcejšie," zveril sa so svojimi pocitmi americký herec prezidentovi počas ich stretnutia v prezidentskej kancelárii v Kyjeve. "To, čo ste videli v Irpine, je určite hrozné. Ale ešte horšie je predstaviť si, čo sa deje v osadách, ktoré sú stále dočasne obsadené na východe," kontroval mu Zelensky. Hollywoodsky herec ešte predtým, ako sa stretol so Zelenským, navštívil ukrajinských utečencov v Poľsku, ktoré prijalo viac ako 1 milión Ukrajincov, ktorí boli nútení opustiť svoje domovy kvôli vojne. Povedal, že jeho cieľom tam bolo vyjadriť solidaritu s tamojšími utečencami a s utečencami na celom svete a upriamiť väčšiu pozornosť na humanitárnu situáciu na Ukrajine. 

Ben Stiller sa na Ukrajine stretol zo svojim hereckým kolegom, prezidentom Zelenskym. O vzájomné komplimenty nebola núdza: 

"Ľudia sa podelili o príbehy o tom, ako vojna zmenila ich životy - ako prišli o všetko a majú veľké obavy o svoju budúcnosť," uviedol Stiller vo vyhlásení. "Stretávam sa tu s ľuďmi, ktorí museli opustiť svoje domovy kvôli vojne na Ukrajine.V priebehu rokov som mal možnosť stretnúť sa s utečencami a žiadateľmi o azyl z celého sveta: zo Sýrie, Strednej Ameriky, Afganistanu, Iraku a teraz aj z Ukrajiny. Vojna a násilie v mnohých častiach sveta ničia ľudí a zanechávajú trvalé traumatické následky. Nech sa to stane kdekoľvek a kedykoľvek, nikto sa len tak nerozhodne utiecť zo svojho domova. Hľadanie bezpečnosti je právom a musí sa rešpektovať u každého človeka. Ochrana ľudí nútených utiecť je kolektívnou celosvetovou zodpovednosťou. Musíme si uvedomiť, že sa to môže stať komukoľvek a kdekoľvek," apeloval na ľudí Stiller silnými slovami.

Ben Stiller sa vybral na Ukrajinu podporiť prezidenta Zelenského a ukrajinský ľud:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ben Stiller (@benstiller)

Súvisiace články

Najčítanejšie