Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Škandál oscarovej hviezdy! Zatkli ho za dvojdňové znásilňovanie ženy!
Zdielať na

Škandál oscarovej hviezdy! Zatkli ho za dvojdňové znásilňovanie ženy!

Zdroj: SITA

Posledné roky sa objavuje veľa otrasných prípadov v súvislosti s násilím páchaným na ženách či mužoch známymi osobnosťami zo sveta šoubiznisu. Najnovšie sa pretriasa prípad oscarového režiséra, scenáristu a producenta Paula Haggisa (69). V roku 2004 získal dvoch Oscarov za vysoko hodnotenú kriminálnu drámu Rasisti a okrem toho napísal aj bondovky Quantum of Solace a Casino Royale. V nedeľu ho zadržala polícia v Taliansku v súvislosti so znásilňovaním istej Britky, s ktorou sa spoznal v apríli na festivale v Monte Carle a ďalej udrživali spolu kontakt prostredníctvom sociálnych sietí. Mal ju v ich spoločnej hotelovej izbe znásilňovať až dva dni a potom nechať bez pomoci na letisku, kam ju v nedeľu na svitaní priviezol. 

​Do Talianska zavítal Haggis na filmový festival v Ostuni, turistickom meste v juhotalianskom regióne Apúlia. ktorý sa začal v utorok. Nebol to však údajne prvý prípad, čo ho obvinili zo sexuálnych prečinov, píše portál Variety. V roku 2018 ho obvinili až štyri ženy zo sexuálneho útoku a znásilnenia. Pred súd sa ale jeho prípad zatiaľ nedostal. Prokuratúra v neďalekom meste Brindisi v nedeľu vo vyhlásení uviedla, že na neho vydala zatykač. "Muž je vážne podozrivý z trestných činov sexuálneho násilia s priťažujúcimi okolnosťami a ublíženia na zdraví s priťažujúcimi okolnosťami, trestných činov spáchaných na škodu mladej cudzinky," stálo vo vyhlásení.

Haggis ženu nadránom po odvezení na letisko Papola Casale v Brindisi zanechal bez pomoci "napriek jej neistému fyzickému a duševnému stavu". Personál letiska a polícia si všimli, že žena je zjavne zmätená, a po poskytnutí základnej pomoci ju odviezli na policajné riaditeľstvo v Brindisi, kde ju previezli do nemocnice na vyšetrenie. Po tejto správe organizátori festivalu zrušili Haggisovu účasť.

Pripomeňte si Haggisov oscarový film Crash (Rasisti):

Haggis, ktorý v posledných rokoch žije v Taliansku, prišiel do Ostuni, aby usporiadal niekoľko kurzov s hviezdami, vrátane kurzov s Jeremym Ironsom, či Oliverom Stoneom a ďalšími, na festivale Allora Fest, na ktorého spustení sa Haggis podieľal spolu s talianskou novinárkou Silviou Bizio z Los Angeles a španielskym umeleckým kritikom Solom Costalesom Doultonom. Po jeho údajnom čine zverejnili organizátori festivalu vyhlásenie. "Vyjadrujeme plnú solidaritu s danou ženou," prízvukovalo sa v ňom.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Daily Beast (@thedailybeast)

"Pre festival boli zvolené témy rovnosť, rodová rovnosť a solidarita. Ako profesionáli sme zdesení a dúfame, že festival pomôže posilniť osvetu a povedomie o tomto aktuálnom a čoraz naliehavejšom probléme," uvádza sa ďalej vo vyhlásení. "Som zhrozený z toho, čo sa stalo, a dúfam, že sa to čoskoro objasní," povedal organizátor festivalu pre noviny Corriere della Sera. Podľa talianskych zákonov môže sudca po vypočutí argumentov prokurátorov a obhajcov počas prvého predbežného vypočutia buď oslobodiť Haggisa až do ďalšieho vyšetrovania, alebo ho namiesto toho uväzniť, prípadne ho naďalej držať v domácom väzení v hoteli. Haggisova právnička Michele Laforgia vo vyhlásení pre Variety uviedla, že režisér "okamžite vyhlásil, že je úplne nevinný a dúfa v maximálne urýchlenie všetkých potrebných vyšetrovaní na objasnenie tejto záležitosti".

Súvisiace články

Najčítanejšie