Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rakovina! Známy český herec si vypočul krutú diagnózu, vraj sa z toho nepo*erie!
Zdielať na

Rakovina! Známy český herec si vypočul krutú diagnózu, vraj sa z toho nepo*erie!

Archívne video

Pre obľúbeného herca Pavla Nového (73) známeho z filmu S tebou ma baví svet budú nasledujúce týždne veľkou skúškou. O svojej vážnej diagnóze rakovine by zrejme nikomu nehovoril, keby neprišiel na tlačovú konferenciu k obnovenej premiére muzikálu Vianočný zázrak od Janka Ledeckého (50) s gázou za uchom zalepenou náplasťou. To už musel ísť s pravdou von.

Na otázku časopisu Sedmička, čo sa mu stalo, odpovedal: "Dnes som sa dozvedel, že je to rakovina. Tak mi držte palce." On sám bol vraj prekvapený, doteraz to netušil, hrbolček za uchom považoval len za nepríjemný výrastok, ktorého sa chcel zbaviť. Lekári ho však dali pre istotu otestovať a výsledok ho prekvapil. Čerstvo zašitá rana na hlave iste bolí, ale je rád, že má nepríjemný chirurgický úkon za sebou. ​Čakajú ho ale zrejme ďalšie procedúry, o ktorých rozhodnú lekári, aby sa naozaj všetko dostalo do poriadku. 

Herec sa pre trpkú diagnózu ale odmieta stresovať. "Musím sa kvôli tomu pos*ať? Medicína robí míľové kroky vpred, takže na nich spolieham. Počítam s tým, že sa mi to možno ani nedostane dovnútra hlavy. Zoškrabali mi to z kosti a dali mi tam kus kože z krku," opísal svoju situáciu tento zanietený športovec a propagátor otužovania. "Dúfam, že to budem mať tým pádom z krku von," poznamenal Nový. Iste mu to želajú aj všetci jeho najbližší, ako aj fanúšikovia. Je nepochybné, že hercova pevná viera a vôľa sú toho najlepšou zárukou.

Pavel Nový zažiaril aj v komédii storočia - S tebou mně baví svět:

Dokázal to aj pred časom, keď si v roku 2007 priviezol z dovolenky v Egypte nepríjemný suvenír v podobe západonílskej horúčky. Jeho zdravotný stav bol veľmi zlý a doslova musel bojovať o život. Následkom ochorenia dokonca načas ochrnul a museli ho dávať do poriadku v nemocnici. Nejaký čas musel chodiť s pomocou barlí. Ešte v roku 2019 v jednom rozhovore uviedol, že stále bojuje s následkami choroby. Nič konkrétne však neuviedol. Iste mu pri prekonávaní choroby pomáha jeho zdravý spôsob života spojený so športom a otužovaním. Myslí si, že sa preto vyhol aj covidu. "Absolvoval som asi dvanásť testov, dvanásť z nich bolo negatívnych. Trochu sa spolieham na to, že vďaka otužovaniu mám dobrú imunitu," zveril sa vlani herec.

Pavel Nový si zahral v komédii Tady hlídame my, ktorá mala premiéru v decembri 2021: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa TADY HLÍDÁME MY (@tadyhlidamemy)

​Aj keď on sám sa už dlho venuje otužovaniu, celkom nechápe ako sa odrazu do toho vrhli rôzne celebrity. "Otužovanie sa začína v lete, v zime by ich to mohlo stáť život. Teraz je to móda, tak sa tým všetci začali chváliť. Ale nie je sa čím veľmi chváliť. Neviem, prečo sa kúpu vo Vltave. Raz som sa tam kúpal kvôli filmu Bába z ledu - a tá voda tam tak smrdí... Neviem, prečo by som do nej dobrovoľne liezol," poučuje herec, ktorý v spomínanom filme exceloval spolu so Zuzanou Krónerovou. Ani zákerná diagnóza ho neodradila od prijatia ponuky náročnej úlohy v Ledeckého muzikáli, kde musí okrem hrania aj spievať, ba dokonca aj tancovať. On to berie aj ako terapiu. Nebude mať čas toľko myslieť na svoju diagnózu a uznanie divákov v spojení s potleskom ho iste nabije potrebnou energiou.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie