Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Depp zvíťazil! TOTO sú jeho slová k výsledku, vyjadrila sa aj Amber Heard!
Zdielať na

Depp zvíťazil! TOTO sú jeho slová k výsledku, vyjadrila sa aj Amber Heard!

Archívna reportáž

Vyše šesť týždňový súdny spor medzi exmanželmi Johnnym Deppom a Amber Heard sa konečne skončil. O zhruba 15:30 miestneho času prečítala sudkyňa vo Fairfaxe verdikt, ktorý potešil milióny fanúšikov Deppa po celom svete. Online vyhlásenie výsledku sledovalo zhruba 3,5 milióna divákov.

​Správa dňa znie: Johnny Depp zvíťazil. Heard mu však nemusí vyplatiť celých 50 miliónov, o ktoré ju žaloval, a čosi získala aj ona. Deppovi bolo priznané odškodné vo výške 10 miliónov dolárov a 5 miliónov dolárov ako represívne odškodné. Heard tiež dosiahla menšie víťazstvo v protižalobe proti Deppovi, v ktorej požadovala 100 miliónov, no porota jej priznala len 2 milióny dolárov.

Obaja hlavní aktéri smutného porozvodového sporu vydali vyhlásenia a je zrejmé, že ich mali pripravené vopred. Ako prvá s ním prišla Amber Heard a netajila obrovské sklamanie.

Prečítajte si jej vyhlásenie v plnom rozsahu:

"Sklamanie, ktoré dnes cítim, sa nedá opísať slovami. Mám zlomené srdce, že hora dôkazov stále nestačila na to, aby sa postavila neprimeranej moci a vplyvu môjho bývalého manžela. Ešte viac som sklamaná z toho, čo tento rozsudok znamená pre ostatné ženy. Je to neúspech. Vracia nás do čias, keď žena, ktorá sa ozvala a prehovorila, mohla byť verejne zahanbená a ponížená. Vracia späť myšlienku, že násilie páchané na ženách treba brať vážne.

Som presvedčená, že Johnnyho právnikom sa podarilo dosiahnuť, aby porota prehliadla kľúčovú otázku slobody prejavu a ignorovala dôkazy, ktoré boli také presvedčivé, že sme v Spojenom kráľovstve vyhrali. Som smutná, že som tento prípad prehrala. Ale ešte smutnejšis som z toho, že som zrejme stratila právo, o ktorom som si myslela, že ho ako Američanka mám - slobodne a otvorene hovoriť."

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Amber Heard (@amberheard)

Toto je vyhlásenie Johnnyho Deppa, ako ho zverejnil na Instagrame:

"Pred šiestimi rokmi sa navždy zmenil môj život, život mojich detí, život mojich najbližších a tiež život ľudí, ktorí ma dlhé roky podporovali a verili mi. Všetko v jedinom okamihu. Prostredníctvom médií boli voči mne vznesené nepravdivé, veľmi závažné a kriminálne obvinenia, ktoré spustili nekonečný príval nenávisti, hoci proti mne nikdy nebolo vznesené žiadne obvinenie. V priebehu nanosekundy to dvakrát obletelo celý svet a malo to seizmický vplyv na môj život a kariéru. A o šesť rokov neskôr mi porota vrátila život. Cítim naozaj pokoru.

Moje rozhodnutie pokračovať v tejto kauze, pričom som si veľmi dobre uvedomoval výšku právnych prekážok, ktorým budem čeliť, a nevyhnutný celosvetový zásah do môjho života, som urobil až po dlhom premýšľaní. Od samého začiatku bolo cieľom tohto prípadu odhaliť pravdu bez ohľadu na výsledok. Vypovedať pravdu som dlhoval svojim deťom a všetkým, ktorí ma naďalej vytrvalo podporovali. Cítim sa pokojne, keď viem, že som to konečne dosiahol.

Som a bol som ohromený prívalom lásky a kolosálnou podporou a láskavosťou z celého sveta. Dúfam, že moja snaha o to, aby sa povedala pravda, pomohla iným, mužom alebo ženám, ktorí sa ocitli v mojej situácii, a že tí, ktorí ich podporujú, sa nikdy nevzdajú. Dúfam tiež, že sa vráti stav k prezumpcii neviny, kým sa nepreukáže vina, a to tak na súdoch, ako aj v médiách.

Chcel by som oceniť ušľachtilú prácu sudcu, porotcov, zamestnancov súdu a šerifov, ktorí obetovali svoj vlastný čas, aby sme sa dostali do tohto bodu, ako aj môjho usilovného a neochvejného právneho tímu, ktorý odviedol mimoriadnu prácu a pomohol mi zdieľať pravdu. To najlepšie ešte len príde a konečne sa začala nová kapitola. Veritas numquam perit. Pravda nikdy nezahynie."

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Johnny Depp (@johnnydepp)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie