Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Súdny spor roka sa skončil! Vyhral Johnny Depp!
Zdielať na

Súdny spor roka sa skončil! Vyhral Johnny Depp!

Archívna reportáž

Viac ako šesť týždňov mohol celý svet naživo sledovať jeden z najšokujúcejších procesov medzi znepriatelenými exmanželmi. Hollywoodske rozvody neraz nebývajú pekné, no to, čo predviedli Johnny Depp a Amber Heard bolo za hranicou všetkého, čo Hollywood doteraz zažil. Verejnosť sa dozvedela z ich súkromia značne viac, ako si kedy kto býval pomyslel, že sa o týchto hviezdach dozvie, a zrejme aj viac, ako kto vôbec chcel vedieť. A hoci sa zdal byť proces nekonečný, dátum 1. júna si všetci zapamätajú ako "súdny deň" - prinajmenšom pre Deppa a Heard a ich fanúšikov.

​V súdnom procese Johnnyho Deppa a Amber Heardovej pre urážku na cti sa konečne zrodil rozsudok.  Sedemčlenná porota dospela k rozhodnutiu na súde vo Fairfaxe vo Virgínii v stredu, na tretí deň rokovania, po takmer 13 hodinách zvažovania prípadu. Pred súdom sa zhromaždili stovky zväčša Deppových fanúšikov, online verdikt sledovali vyše 3 milióny divákov.

​Zo súdu už vopred ohlásili, že verdikt prečítajú vo Fairfaxe o 15.00, teda o 21:00 nášho SELČ, ale "najslávnejší pirát z Karibiku" sa na ňom nezúčastnil, ako už vopred avizoval zdroj blízky Deppovi. "Vzhľadom na vopred naplánované pracovné povinnosti, ktoré mal pred súdnym pojednávaním, pán Depp nebude fyzicky prítomný na dnešnom verdikte o 15.00 h a bude ho sledovať zo Spojeného kráľovstva," uviedol zdroj pre The Post. Amber Heard bola pri čítaní rozsudku prítomná, celá v čiernom. "Vaša prítomnosť ukazuje, kde sú vaše priority. Johnny Depp hrá na gitare vo Veľkej Británii, zatiaľ čo Amber Heard čaká na verdikt vo Virgínii," uviedol Heardov zástupca pre The Post, pričom narážal na dva rockové koncerty, ktorý Depp odohral v uplynulých dňoch v Anglicku s Jeffom Beckom. 

Verdikt bol, podobne ako celý proces, vysielaný naživo:

Päťdesiatosemročný Depp zažaloval svoju 36-ročnú exmanželku o 50 miliónov dolárov za článok v denníku Washington Post, ktorý napísala v roku 2018 a v ktorom sa označila za "verejnú osobu reprezentujúcu domáce násilie". Heard prišla s protižalobou vo výške 100 miliónov dolárov a tvrdila, že jej kariéra bola zničená po tom, ako Deppov právnik Adam Waldman verejne vyhlásil, že si svoje obvinenia z domáceho násilia vymyslela. Po šesťtýždňovom súdnom procese, ktorý bol plný svedectiev o údajnom zneužívaní, mali porotcovia za úlohu určiť, či konkrétne pasáže v jej článku očierňujú Deppa.

VERDIKT

Porota mala neľahkú úlohu, čo dokazuje aj fakt, že si ešte v posledný deň od oboch strán vyžiadali odpovede na otázky - pre tím Deppa ich mali 24, pre tím Heard 18. Na výsledok bola potrebná jednohlasná zhoda a k tej sa podarilo dospieť v stredu popoludní. Depp verzus Heard verdikt: Johnny Depp zvíťazil. Heard mu však nemusí vyplatiť celých 50 miliónov, o ktoré ju žaloval, a čosi získala aj ona. Deppovi bolo priznané odškodné vo výške 10 miliónov dolárov a 5 miliónov dolárov ako represívne odškodné. Heard dosiahla menšie víťazstvo v protižalobe proti Deppovi, keď požadovala 100 miliónov, no porota jej priznala len 2 milióny dolárov.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie