Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Myslí to vážne?! TOTO povedal Bohdalovej vnuk o svojej slávnej babke!
Zdielať na

Myslí to vážne?! TOTO povedal Bohdalovej vnuk o svojej slávnej babke!

Archívna reportáž

Svojich vnukov slávna herečka Jiřina Bohdalová (91), pochopiteľne, veľmi miluje. Už od ich detstva sa o nich starala, ako jej to len dovolili pracovné či spoločenské povinnosti. Nezabudla im nikdy pripraviť nejakú tú dobrotku, ako vyhlásená domáca kuchárka. Medzitým vyrástli a osamostatnili sa. Majú svoj život, ale pokiaľ babička zavelí, radi sa podvolia jej predstavám. Poslednú dobu sa často objavuje po jej boku starší z bratov, Marek Ciccotti (36). Už podľa mena je jasné, že má aj taliansky pôvod. Jediná dcéra Jiřinky, herečka Simona Stašová (67) ho má s jej talianskym exmanželom Eusebiom Ciccotim.

​Pred talianskym horúcim podnebním a temperamentom tamojších obyvateľov zrejme Marek uprednostňuje českú náturu. No zjavne je aj rodinne založený, čo sa týka mamy a starej mamy, hoci do založenia vlastnej sa akosi stále nemá. Rád však robí garde svojej babičke Jiřine Bohdalovej (91). Niekoľko rokov ju však hneval, že nosil bradu, ako sám priznal. "Chcel som si skúsiť, ako dlho vydržím, a trvalo to tri roky, ale na želanie mojej starej mamy som to zhodil. Nepáčilo sa jej to," priznal pre Blesk. Jeho brada siahala až po hruď, a tak pripomínal legendárneho rozprávkového Rumcajsa.  Konzevratívna Jiřinka však spokojná rozhodne nebola. Iste bola preto nadšená, keď sa jej milovaný vnúčik konečne oholil. Hneď sa s ním aj radšej ukazuje na spoločenských akciách.

Keď pripravil minulý týždeň Felix Slováček narodeninovú oslavu pre blízkych priateľov, jednou z hostí bola aj Jiřinka Bohdalová. A garde jej, ako je už zvykom, robil vnuk. Hoci iste aj on má čo svetu povedať, všetkých vždy zaujíma len jeho slávna stará mama, pritom aj on sa vraj kedysi pokúšal stať sa hercom. Nakoniec ale vyštudoval Filmovú akadémiu Miroslava Ondříčka v Písku a herectvo si vyskúšal len raz. "Ja som to skúsil, chodil som na herecké kurzy, ale potom som zistil, že taký obrovský talent, ako moja mama a babička, nemám. Vlastne by som hral len druhé husle, bol by som len krovie, tak som to nechal. Našťastie som to robil potajme a nikdy som babičke nič neukázal. Jej kritika by bola asi zdrvujúca," konštatoval sebakriticky. 

Jiřina je vždy skvelo naladená a duchaplná, aj preto je stále mimoriadne obsadzovaná do filmov, aj do šou:

​No ako sa ukázalo, Marek nie je len sebakritický, ale aj kritický. Pre Blesk totiž prezradil niečo, čo by naozaj nikto nečakal. Dočista vraj ignoruje babičkine herecké umenie vo filmoch a cielene ich nepozeráva. "Viete čo, ono je to ťažké, keď toho človeka poznáte z osobného života, tak film je ilúzia a vy ako divák, keď ju nepoznáte, ľahšie podľahnete. Ja tam vidím všetky tie jej triky, tie jej klamstvá a ďalšie veci, takže to na mňa nefunguje. Mám rád jej scénky z Televarieté, tam ona veľa šliape do humoru," priznal iný pohľad, ako to bežní smrteľníci zrejme nevnímajú.

"Predsa len, keď sa snaží vyrobiť nejaký charakter, ktorý nie je ona, na mňa to jednoducho nefunguje, to si ja neužijem, možno ako technicky pracovne, ale nikdy nezabudnem, že sa vlastne pozerám na svoju babičku a že je to vlastne film, takže sa mi ako divákovi nemôže stať, aby by som jej podľahol," otvorene priznal, že ho stará mama prosto "neobabre". Nič to ale nemení na ich peknom vzťahu, hoci azda by stálo zato, aby dal aspoň niektorému z mnohých filmov s Jiřinkou šancu. Ako im to spolu ladilo na Slováčkovej oslave si môžete pozrieť na fotkách TU.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie