Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Za peniaze povie hocičo! Teraz Gottová prehovorila otvorene o svojej závislosti!
Zdielať na

Za peniaze povie hocičo! Teraz Gottová prehovorila otvorene o svojej závislosti!

Archívna reportáž

Počas svojej nedávnej návštevy Prahy si Dominika Gottová (48) okrem svojich pracovných povinností, ktoré si odbila hneď na začiatku, užívala Prahu so svojimi priateľmi a mamou Antóniou Zacpalovou (87). Jarným slnkom zaliatu Prahu si užila naplno, no nenechala si ujsť príležitosť aj na nejaký ten zárobok.

​Obed s mamou v talianskej reštaurácii, večery s priateľmi pri pive či vínku. "Keď už som v Prahe, chcem vidieť svoju mamu, priateľov a nádherné mesto a jar, kde je naozaj jar jarou," vyznala sa najstaršia dcéra Karla Gotta (✝80) pre eXtra.cz. No zdá sa, že aj za túto odpoveď si nechala zaplatiť. Podľa Expresu sa Dominika nebráni rozhovorom s médiami, ale pýta si za to nemalú sumu. To u známych osobností rozhodne nie je bežné, rozhovory poskytujú zadarmo. Dominika už ale poriadne dlho nepracuje, a tak sa chopí každej šance na prilepšenie.

V pochmúrnych Helsinkách, bez práce, bez manžela skutočne nezažíva Gottova najstaršia dcéra práve idylku. Fíni sú vo všeobecnosti považovaný za národ, kde nemajú ďaleko k alkoholu či tabletkám, čo je prípad aj Dominikinho manžela Tima Tolkkiho (55), ktorý zrejme preto odchádza už pár rokov na zimu do Mexika za slnkom. Jeho maniodepresívnym náladám podľahla aj Dominika a rokmi si vypracovala závislosť. "Počasie a k tomu manžel na dne, to vás dostane na kolená," zverila sa.

Dominika sa snaží privyrobiť si ako sa dá, ideálne bez práce:

​Celé dni polihovali pri televízore a o prácu sa veľmi nezaujímali. Nakoniec sa Dominika rozhodla vrátiť do Prahy, kde podala na fínskej ambasáde žiadosť o rozvod. Timo za ňou prišiel nakrátko do Prahy, ale napokon odletel do Mexika. Dominika s liekmi a alkoholom pokračovala aj v Prahe, k tomu ju poznačli aj lockdowny, pre ktoré prišla o prácu. Paradoxne to bol práve Timo, kto ju podržal a odporučil prísť opäť do Helsínk, kde vybavil pekný sociálny byt spolu so sociálnymi dávkami a Dominika tam žije dodnes.

Rozhodla sa tam podstúpiť liečenie zo závislostí, ale celkom sa ich zrejme nezbavila. Myslí si, že to zvláda. "Nesmela som piť, ale teraz mám pod kontrolou povolené určité množstvo, ktoré sa nesmie prekročiť. Nedá sa to oklamať a podviesť, pretože sa to meria cez krv a tam sú určité čísla v tom laboratórnom rozbore, a ak sú tie čísla čierne, je to v poriadku, takto môžem. Ak je to v červenom, tak nabudúce menej," hovorí, ako to funguje. "Tieto kontroly mám raz za dva týždne. Takže nezáleží na tom, či si jeden deň dám dve pivá, o tri dni neskôr tri poháre vína a či si dám v piatok, sobotu, nedeľu veľa za sebou a potom päť dní nič. Je to taká stávka na to, čo nám tam dnes vyjde," prezradila Dominika, ako funguje.

"Dochádzam na ambulantnú kliniku, kde mi ale povedali, že už nemusím chodiť. Aj tak som si povedala, že bude pre mňa lepšie, aby som tam chodila. Aby som vedela, či som v tom normále," správne uvažuje Gotttova dcéra, ktorá inak nevyniká veľmi pevnou voľou a stabilitou. Počas návštevy Prahy si údajne dávala s priateľmi riadne do nosa, čo sa iste v testoch prejaví, no Dominiku to extra netrápi. "Dám si, keď mám chuť, celkom to zvládam, som v pohode," tvrdí nepresvedčivo. Dokonca jej vymenili aj tabletky za údajne menej návykové, takže je spokojná. Hoci nevedno, aký je to farmaceutický zázrak, no ostáva veriť, že Dominika dokáže udržať svoje závislosti na uzde.

Súvisiace články

Najčítanejšie