Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mala by sa mať Ivana Gottová na pozore? Dominika si najala právničku, nehodlá to nechať len tak!
Zdielať na

Mala by sa mať Ivana Gottová na pozore? Dominika si najala právničku, nehodlá to nechať len tak!

Archívna reportáž

Ako je už u Dominiky Gottovej (48) zvykom, názory mení veľmi často. Ukázalo sa to aj v prípade jej boja o dedičstvo. Už po úmrtí otca chcela zabojovať o svoj podiel, aj keď sa ho vzdala ešte pred jeho skonom. Čoskoro to oľutovala, je totiž finančne na dne a iste by sa jej nejaké peniaze hodili. Od macochy Ivany Gottovej (46) ale pomoc čakať nemôže. No hoci sa chcela jej prípadu už pred dvomi rokmi ujať skúsená právnička, pre slabú spoluprácu Dominiky to napokon vzdala. Keď bola naposledy v Prahe aj kvôli napadnutiu dedičského konania, tvrdila v televíznej relácii Top Star, že "nájsť medzeru v podpísanej zmluve sa ukázalo ako nemožné".

​Po krátkom čase je to ale zas inak. Podľa dobre informovaného zdroja Expresu urobila významný krok v otázke spochybnenia dedičstva po svojom otcovi Karlovi Gottovi (†80) tým, že si najala právničku. "Teraz sa stretla s právničkou a podpísala jej plnú moc. Ona za ňu začína celú situáciu riešiť. Pokúsi sa Dominiku dodatočne dostať do dedičského konania," povedal zdroj blízky najstaršej Gottovej dcére. Tá iste v Helsinkách s napätím očakáva, ako to celé dopadne. Jej manžel Timo Tolkki (56) je ešte stále v Amerike a vrátiť sa má až koncom mája. Domácu kasu zrejme veľmi neplní.

Pokiaľ je známe, dediť po Karlovi Gottovi majú podľa neoficiálnych informácií vdova Ivana s dcérami Charlotte Ellou a Nelly Sofiou, ako aj jeho sesternica Hana. Zlatý slávik, ktovie prečo, sa rozhodol vyrovnať s nemanželskými dcérami Dominikou a Luciou iným spôsobom, ako dedičstvom. Za podpísanie dohody o vzdaní sa ich podielu na dedičstve im ponúkol 6 miliónov korún, čo nie je v prepočte ani 250 000eur. "Dominika tvrdí, že v dobe, keď podpísala takzvanú zmluvu o vyrovnaní, bola pod vplyvom antidepresív, predpísaných vo Fínsku. Navyše tvrdí, že k tomu podpisu bola vlastne dotlačená," prezradil Expresu nemenovaný zdroj ešte v januári, keď sa Gottova dcéra zastavila nakrátko v Prahe s tým, že sa radí ako na to s právnikom vo Fínsku. "Bude musieť predložiť dôkaz, že brala vážne tie lieky, a potom bude potrebné vypracovať znalecký posudok," dodal zdroj.

Dominika sa snaží zohnať financie aj pomocou spolupráce s talianskym spevákom G. Grillottim. Vypočujte si pieseň Pro Tebe, kde vystupuje samotná Dominika: 

Jej nevlastná sestra Lucie sa k dedičstvu nevyjadruje. Možno je vcelku spokojná s tými peniazmi, ktoré dostala podpisom za vzdanie sa svojho dedičského podielu, navyše otec jej svojho času údajne kúpil aj byt, a azda získala aj iné výhody. No je pravda, že Dominika počas života otca od neho dostala neraz poriadnu finančnú inkekciu, ale tak to vo vzťahu detí s rodičmi už býva. Keď vlani chcela pozrieť, čo a kto z dedičstva po otcovi získal, nebolo ešte konanie ukončené, a tak sa rozhodla vyskúšať šťastie. "Dominika zistila, že dedičstvo stále nie je vyriešené, trvá to dva a pol roka, sú tam v zmluvách nezrovnalosti, čo ju zarazilo a o situáciu sa zaujíma ďalej," vysvetľoval aj jej dobrý priateľ, novinár Luboš Procházka. Právo zabojovať jej nikto neberie, ale šanca na úspech je minimálna. Ivana Gottová sa tak o majetok obávať zrejme nemusí.

Dominika by si rada ukrojila z veľkého koláča dedičstva, ktoré je v rukách vdovy po maestrovi Gottovi: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott Agency (@karelgottagency)

Súvisiace články

Najčítanejšie