Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Žilkovej neverný manžel Stropnický pozná verdikt ministerstva! TAKTO sa postavilo k jeho pomeru s kolegyňou!
Zdielať na

Žilkovej neverný manžel Stropnický pozná verdikt ministerstva! TAKTO sa postavilo k jeho pomeru s kolegyňou!

Zdroj: instagram/VŽ

Odkedy herečka Veronika Žilková (60) oznámila, že jej po 18 rokoch vzťahu oznámil manžel rozchod mailom, je okolo toho veľký škandál. Najmä opustenú herečku mnohí ľutovali a vyjadrovali jej podporu. Pre bývalého herca, politika a v súčasnosti veľvyslanca ČR v Izraeli, 65-ročného Martina Stropnického, to iste nebolo nič príjemné, predsa len je vo vysokom štátnom postavení a mohlo by mu to kariérne ublížiť. Pre Žilkovú by to iste bolo do značnej miery zadosťučinenie.

​​Žilková priznala, že ju potešilo, keď jej napísala mail aj manželka japonského veľvyslanca v Izraeli. Neprezradila síce, čo jej konkrétne odkázala, ale s veľavýznamným úsmevom povedala: "Určite nenapísala, že sa jej to páči." Stropnický sa totiž Veronike priznal, že má milenku, ktorou je jeho výrzane mladšia konzulárna asistentka Markéta Horňáková (30). Roznieslo sa to aj medzi diplomatmi v Tel Avive a Žilková kvituje, že má podporu niektorých z nich. "To znamená, že som v Izraeli zanechala nejakú stopu," zdôraznila so zadosťučinením.

​Od podozrenia, že by cielene chcela manželovi ublížiť na diplomatickej úrovni, sa ale dištancuje. Aké bude mať nevera a vzťah s kolegyňou pre neho následky Veronika nerieši. "Ja myslím, že toto mi vôbec neprislúcha hodnotiť, na to má svojich zamestnávateľov... Ale ak sa už se o tom hovorí aj na japonskej ambasáde, tak to asi bohvieako dobrá vizitka českej ambasády nie je. To, že sa to rozkríklo aj do tých medzinárodných kruhov, je v podstate smutné," neodpustila si predsa len poznámku.

Pripomeňte si manželov z čias, keď mali úplnú idylku:

Po čase sa ale ukázalo, že pre Stropnického zamestnávateľov to nie je prípad hodný riešenia, hoci ešte nedávno tvrdili, že túto záležitosť prešetria. Mohlo by ísť o porušenie etického a morálneho kódexu veľvyslanca. Žilkovej manžel bol ale pred pár rokmi ministrom, a iste má ešte silné slovo. Už vtedy preferoval o niečo voľnejší výklad Etického kódexu ministerstva. Úrad pod terajším vedením Jána Lipavského podľa všetkého nevidí problém v tom, že ženatý veľvyslanec chodí s podriadenou. "MZV nevedie vyšetrovanie v prípade českého veľvyslanca v Izraeli Martina Stropnického," uviedol pre Blesk riaditeľ komunikácie úradu Jan Marian, a tak môže Stropnický bez obáv romancu rozvíjať, pokým bude o 35 rokov mladšej milenke stačiť.

Veronika sa už, zdá sa, z prvotného šoku spamätala:

Podľa ministerstva ide o Stropnického osobnú záležitosť, súkromie zúčastnených osôb musí byť chránené a nedotýka sa štátnej správy. Tak sa milostný vzťah Stropnického odohrávajúci sa na vysokej diplomatickej úrovni nepriamo stáva oficiálne schváleným štandardom. Pre mnohých, vrátane Veroniky Žilkovej, to je iste sklamaním. Diplomat, ako aj politik  by mal byť vzorom čestného správania, ale na základe skúseností z praxe to skutočne neplatí krížom celým svetom. Exemplárne potrestanie práve Stropnického by tak bolo iba farizejstvom. Žilkovú to ale iste veľmi neteší. "Nebudem to komentovať," vyjadrila sa stroho k postoju ministerstva.

Súvisiace články

Najčítanejšie