Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
To je ale zvrat! Smithova facka Chrisovi Rockovi má nečakané vyvrcholenie!
Zdielať na

To je ale zvrat! Smithova facka Chrisovi Rockovi má nečakané vyvrcholenie!

Archívna reportáž

Zdalo sa, že to bude správa roka, našťastie prešlo pár týždňov a na facku, ktorú ušedril standup komikovi a hercovi Chrisovi Rockovi hviezdny Will Smith, si už snáď nikto ani nespomenie. Okrem Smitha a Rocka, samozrejme, ktorým to iste pripomínajú, kade chodia. Kým Smithovi nie práve v najlepšom, Rock na facke napokon len získal. Nielenže si chladnokrvnou reakciou získal bezpočet nových fanúšikov, ale sa aj okamžite vypredalo jeho turné. A teraz prišiel zlatý klinec.

​To, čo vstúpi do histórie ako "facka, ktorú videl celý svet" na marcovom udeľovaní Oscarov, môže 57-ročnému Chrisovi Rockovi priniesť novú príležitosť. V rozhovore zo 17. mája Craig Erwich, prezident spoločnosti ABC pre zábavu, podľa portálu Deadline prezradil, že sa nebráni myšlienke, aby komik moderoval slávnostný večer v roku 2023.

Taktiež sa pochválil úspechom galavečera, a to aj napriek šokujúcemu momentu prekvapenia, ktorý rozhodne nebol v scenári. "Moje hodnotenie Oscarov bolo, že to bol pre túto šou naozaj úspešný rok," povedal pre Deadline. "Samozrejme, bolo tam veľa kontroverzie, ktorá zatienila veľa pozitívnych vecí týkajúcich sa tejto šou, ale ja som bol s programom naozaj spokojný," pochvaľoval si veľký šéf. Podľa portálu Deadline zaznamenali Oscary v roku 2022 takmer 60-percentný nárast sledovanosti oproti predchádzajúcemu roku.

Pripomeňte si neslávnu facku z Oscarov:

Chris dostal facku od 53-ročného Willa Smitha počas vystúpenia na pódiu po tom, čo si zažartoval na adresu plešatej hlavy jeho manželky Jady Pinkett-Smith. "Jada, nemôžem sa ťa dočkať v G.I. Jane 2," povedal narážajúc na vyholenú hlavu Demi Moore v menovanom filme. Hoci sa Will najprv smial,  vzápätí pri pohľade na manželku zmrzol a vyšiel na pódium. Po facke ešte na Rocka opakovane vulgárne kričal, aby si Jadino meno nebral do úst. Účastníci aj diváci boli z tohto incidentu najprv zmätení a neboli si istí, či je to naozaj. Keď však Will neskôr získal cenu za najlepšieho herca za hlavnú úlohu vo filme Kráľ Richard, ospravedlnil sa za svoje správanie a dal jasne najavo, že jeho emotívna reakcia nebola plánovaná. 

​Chris na ospravedlnenie verejne nereagoval, ale v máji počas komediálnej šou v Londýne o neslávnej facke žartoval. "Som v poriadku, ak by to niekoho zaujímalo. Mám späť väčšinu sluchu," zasmial sa, keď stál na pódiu v Royal Albert Hall. "Nečakajte odo mňa, že budem rozprávať o tej kravine. Ak o tom budem hovoriť, tak na Netflixe. Vaše lístky boli drahé, ale nie až také drahé," žartoval, že zadarmo už k facke nepovie ani slovo. Podľa dôverného zdroja sa nezdá, že by sa Chris v dohľadnom čase mohol oficiálne vyjadriť k situácii alebo Willovmu ospravedlneniu. "Nevie si predstaviť, že by Willovi odpustil, že by sa s ním priatelil," hovorí nemenovaný zdroj. Pozitívnou stránkou je, že ak Chris bude v roku 2023 moderovať udeľovanie Oscarov, nemusí sa obávať, že by sa s Willom stretol. Akadémia filmových umení a vied od 8. apríla oficiálne zakázala Willovi účasť na všetkých podujatiach, ktoré organizuje, vrátane odovzdávania Oscarov, a to na dlhých 10 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie