Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hrôza Vaška z Luneticu! Zrazil človeka, zomrel mu v náručí!
Zdielať na

Hrôza Vaška z Luneticu! Zrazil človeka, zomrel mu v náručí!

Archívna reportáž

Také tragické vyvrcholenie dovtedy skvelého večera nikto nečakal. Po úspešne odohratom vystúpení skupiny Lunetic v pražskej O2 Aréne, kde boli súčasťou šou Leoša Mareša (46), sa jeden z jej členov vybral na cestu domov do Jablonca nad Nisou. Je to len hodinka jazdy, takže zostať v Prahe sa Vaškovi Jelínkovi (43) zrejme nechcelo. Keby čo i len tušil, čo sa mu prihodí, iste by pohodlie domova oželel. Nasadol do auta a vybral sa smerom na diaľnicu D10 v smere na Turnov. Bola už noc, takže premávka bola slabšia a ešte plný dojmov z koncertu šliapol na plyn, tak ako je na diaľnici možné, aby prišiel domov čo najrýchlejšie.

​​Po krátkom čase sa dostal k Mladej Boleslavi, kde sú z oboch strán diaľnice čerpacie stanice. Práve vtedy sa v rozpore so zdravým rozumom rozhodol prejsť cez diaľnicu 40-ročný muž, píše portál Blesk.cz. Navyše je zakázené, nehovoriac o tom, že bola noc a znížená viditeľnosť. Vtedy sa skrížili osudy troch ľudí. Chodca a dvoch vodičov. Tým prvým, kto zachytil toho nešťastníka bol práve Jelínek. Chodca po náraze, pri ktorom prišiel o nohu, odhodilo na vedľajší jazdný pruh, kde ho prešlo ďalšie auto. Následky boli fatálne, aj keď sa ho snažil nešťastný hudobník udržať pri živote až do príchodu sanitky. "Vina rozhodne nie je na Vaškovi," tvrdil pre Blesk priamy svedok tragickej udalosti. "Desať minút oživoval chodca, ktorý pri zrážke prišiel o nohu. Vašek zachoval chladnú hlavu a robil všetko čo mohol, kým neprišla sanitka," vysvetľoval.

​Malo by slúžiť ako memento pre ostatných, ktorí sa púšťajú do takého dobroružstva, ako nebohý chodec, aby toto riziko v žiadnom prípade nepodstupovali. Škoda života mladého človeka. Okolnosti nehody vyšetrujú mladoboleslavskí kriminalisti. "U zosnulého bola nariadená súdna pitva. Dychové skúšky vodičov boli negatívne," konštatovala polícia. Strašný zážitok vážne psychicky otriasol spevákom. "Hovoril som s Vaškom. Je z toho nesmierne zronený a odmieta o celej záležitosti s kýmkoľvek komunikovať," povedal v pondelok manažér kapely Zdeněk Obhlídal. 

Pripomeňte si jeden z hitov skupiny Lunetic z názvom Jako zlej sen:

"Jediné, čo mi povedal, bolo, že sa veľmi snažil udržať toho človeka nažive za každú cenu," potvrdil slová svedka tragickej nehody. "Už teraz je veľmi traumatizovaný a túto traumu si ponesie do konca života. A to napriek tomu, že nemohol nič urobiť, aby tragédii zabránil, a čo je dôležitejšie, ani ju nespôsobil," dodal manažér Luneticu. 

Vašek Jelínek prežil hroznú tragédiu na diaľnici, pri ktorej vyhasol život mladého muža:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lunetic (@lunetic_official)

Tragédia otriasla aj Vaškovou rodinou. Manželka sa rozhodla priviesť Vaška na iné myšlienky zmenou prostredia hneď ráno po nehode. "Som rád, že Vašek odletel s manželkou na Ibizu, kde sa zotavuje zo šoku. Je to to najlepšie, čo mohol urobiť," konštatoval súcitiaci manažér. Azda slnko a more pomôžu prekonať traumu, žiaľ, nebohému nezodpovedného chodcovi už nepomôže nič.

Súvisiace články

Najčítanejšie