Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Žilková šokuje: Smrť Abrháma je krásna správa! Vyjadrili sa aj ďalšie osobnosti, vrátane prezidentky Čaputovej
Zdielať na

Žilková šokuje: Smrť Abrháma je krásna správa! Vyjadrili sa aj ďalšie osobnosti, vrátane prezidentky Čaputovej

Archívna reportáž

Takmer do roka a do dňa odišiel za svojou životnou partnerkou Libušou Šafránkovou (†68) charizmatický herec Josef Abrhám (†82). Na druhý svet sa pobral v pondelok v podvečer, ako to oznámil ich jediný syn Josef Abrhám ml. Okamžite na to prišla vlna kondolencií od kolegov a známych herca, ale aj jeho fanúšikov. Tí, ktorí sa s hercom dostali do bezprostredného kontaktu na neho a jeho partnerku spomínajú len v tom najlepšom. Obaja boli svojimi hereckými výkonmi jedineční a vyžarovala z nich aj výnimočná charizma.

​Medzi prvými sa k úmrtiu Josefa Abrháma vyjadril moderátor Honza Musil (54): "Stretli sme sa dvakrát v živote a Libuška Šafránková bola vždy pri tom. Raz to bolo v divadelnej kaviarni, neskôr na pražských Vinohradoch. Bol to pre mňa vždy zážitok a stretnutie s noblesou".  "Je mi to veľmi ľúto. Hrali sme spolu veľa, ale nevidel som ho už dobrých 5 rokov. Je to smutné," povedal pre Blesk jeho rovesník Jiří Krampol (83). 

Na účinkovanie s Abrhámom a Libuškou Šafránkovou v Činoherním klubu si spomína aj herečka Veronika Žilková (60). Tá svojím vyjadrením ale prekvapila, zrejme málokto by nazval smutnú správu "krásnou". "Je to krásna správa, pretože Libuška je určite šťastná, že má Pepíka opäť pri sebe v nebi a že pôjdu opäť, tak ako kedysi natočili slávny film Svadobná cesta do Jiljí, tak aj teraz majú svadobnú cestu do neba," povedala Žilková a s celým kontextom je už jej vyjadrenie celkom jasne pochopiteľné. "Ja im to obom prajem,  že sa opäť stretli, mám tú rodinu veľmi rada. Bola som s nimi veľmi blízka, aj kamarátka, dá sa povedať," dodala empaticky herečka. Na Abrháma, zväčša aj v súvislosti s jeho Libuškou, si zaspomínali na sociálnych sieťach aj ďalšie známe osobnosti ako napríklad Hana Zagorová, Jiří Mádl, Daniela Peštová, či Zora Jandová.

Libuše Šafránková a Josef Abrhám boli nerozlučný pár, pozrite si dojímavé video ich lásky, ktoré vytvoril jeden z fanúšikov:

K jeho úmrtiu sa vyjadril tiež režisér Ján Hřebejk. "Správa ma neprekvapila, ale rozosmutnila. Berme to tak, že sú spolu,“ povedal pre CNN Prima News. Abrháma aj Šafránkovú označil za skvelých a moderných hercov. Nezabudla sa vyjadriť ani prezidentka SR Zuzana Čaputová. "Napriek tomu, že divadelný a filmový svet stráca v Josefovi Abrhámovi veľkú osobnosť, jeho herecké umenie pre nás ostáva naďalej živé," napísala v rozsiahlejšej správe. Silnou stránkou zosnulého herca Abrháma bol podľa nej inteligentný humor, ktorým obdaril svoje postavy vo filmoch a komédiách. Na svojom statuse na sociálnej sieti pripomenula, že hercove korene z maminej strany sú späté so Slovenskom. Jeho predkom bol aj evanjelický farár a spisovateľ Jozef Hollý. Dodala, že Abrhám získaval herecké skúsenosti na Vysokej škole múzického umenia v Bratislave pod vedením Andreja Bagara.

K smrti legendárneho českého herca sa vyjadrila aj slovenská prezidentka Zuzana Čaputová: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Súvisiace články

Najčítanejšie