Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Smutné odhalenie príčiny smrti! Herec z Priateľov mohol žiť, keby dostal iný LIEK!
Zdielať na

Smutné odhalenie príčiny smrti! Herec z Priateľov mohol žiť, keby dostal iný LIEK!

Zdroj: youtube/screenshot

Hoci najväčším strašiakom v rámci ohrozenia života bol posledné dva roky covid, hollywoodskemu hercovi Mikeovi Hagertymu (67) ukončil život nesprávne podaný liek. Trápila ho dlhšiu dobu infekcia na nohe, a keďže sa pritom necítil dobre, poslal ho jeho ošetrujúci lekár do nemocnice. Herec sa potreboval zotaviť aj kvôli tomu, že sa rýchlo blížilo nakrúcanie druhej série seriálu Somebody Somewhere, kde účinkoval aj on. Rola Eda Millera v tomto seriáli však bola, žiaľ, jeho poslednou. Hercovi v nemocnici podali proti infekcii nové antibiotikum, po ktorom údajne dostal záchvat a vzápätí upadol do kómy, z ktorej sa už neprebral, písal portál TMZ.

​Bridget Everett, ktorá je hlavnou hviezdou seriálu HBO Somebody Somewhere v úlohe Sam, oznámila jeho skon v piatok 6. mája na sociálnych sieťach, ale príčinu smrti vtedy nezverejnila. Rodák z Illinois si v tomto seriáli zahral jej otca. "S veľkým zármutkom oznamujem, že nám rodina Michaela G. Hagertyho oznámila, že včera v Los Angeles zomrel," napísala Everett. O skone Hagertyho informovalo aj HBO. "Veľmi nás zarmútila správa o náhlom odchode Mikea Hagertyho. Bol členom rodiny HBO mnoho rokov a jeho posledná úloha otca Bridget Everett v seriáli 'Somebody Somewhere' ukázala jeho zvláštny talent vniesť do predstavenia srdce. S Mikom bola radosť pracovať a prinášal teplo a láskavosť všetkým, ktorí ho poznali. Jeho rodine a priateľom vyjadrujeme hlbokú sústrasť," vzdali mu hold predstavitelia televízie.

No Hagerty sa stal známy najmä vďaka úlohe správcu budovy pána Treegera v už kultovom sitkome "Priatelia".  Prvýkrát sa objavil hneď v druhej epizódnej časti sitcomu a asi najviac si zahral v časti, kde ho učil Joey tancovať.

Pripomeňte si scénu, kde Joey učí tancovať správcu Treegera:

Mike sa narodil v roku 1954 v Chicagu. Jeho kariéra odštartovala malými rolami v 80. rokoch. Počas svojej kariéry účinkoval v množstve televíznych seriálov vrátane hosťovania v "Boston Legal", "Brooklyn Nine-Nine", "Cheers", "Community", "CSI", "Curb Your Enthusiasm", "Entourage", "Glee", "Grey's Anatomy", "Happy Endings", "Shameless", "Seinfeld" a mnohých ďalších. Bol obľúbeným charakterovým hercom, ktorého láska k rodnému Chicagu a rodine boli základnými kameňmi jeho života.

​Hagertyho najcharakteristickejšími rysmi boli fúzy a silný chicagský prízvuk. Po hercovi zostala jeho manželka Mary Kathryn a ich deti, o ktorých sa ale nevie takmer nič. Hagerty totiž zo svojho súkromného života nerád niečo zverejňoval. Aj Sarah Jessica Parker, ktorá je známa najmä vďaka úlohe Carrie Bradshaw zo seriálu Sex v meste priznala na Instagrame, že bola jeho fanúšičkou. "Srdcervúce. Obdivovala som ho celé roky," vzdala mu v krátkosti hold. A pridávali sa k nej mnohí jeho ďalší fanúšikovia a sympatizanti. Všetkým bude iste chýbať jeho herecké umenie, vždy okorenené svojským humorom. Jeho odchod je o to bolestnejší, že sa mu zrejme dalo podaním iného lieku predísť. No fatálnu alergickú reakciu zrejme ani v nemocnici nedokázali predpovedať.

Súvisiace články

Najčítanejšie