Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bartošovej syn po zhliadnutí minisérie o jeho slávnej mame: Vyrazilo mi to dych, veľa vecí som vytesnil!
Zdielať na

Bartošovej syn po zhliadnutí minisérie o jeho slávnej mame: Vyrazilo mi to dych, veľa vecí som vytesnil!

Archívna reportáž

Už je to osem rokov, čo si dobrovoľne vzala život speváčka Iveta Bartošová (†48). Zostal po nej syn Artur (25), ktorého sa potom naplno ujal jeho otec, hudobník Ladislav Štaidl (†75). Na túto smutnú udalosť by Artur najradšej zabudol, veľmi ho to emotívne zranilo, lebo mamu mal veľmi rád. Teraz si ale spomienky na ňu obnovil cez filmovú minisériu Iveta, ktorú sa na počesť speváčky rozhodol nakrútiť režisér Michal Samir (37).

​Režisér si pre povolenie podľa jeho slov išiel osobne za Arturom. "Bol som vnútorne presvedčený, že to nevyjde," spomínal režisér pre Blesk. Na svoje prekvapenie nielenže súhlas dostal, ale Artur prišiel film pred pár dňami podporiť osobne na jeho premiéru. Stretol sa tam aj s tetou, maminou sestrou Ivanou, ktorá prišla až zo Švajčiarska, kde žije. Od nej dostal režisér súhlas k nakrúcaniu tiež.

Keď do Lucerny, kde sa premiéra konala, vošiel Artur Štaidl, vzbudil obrovskú pozornosť. Z bacuľatého chlapca sa po rokoch stal urastený mladý muž, ktorému nemožno uprieť šarm. Vystupoval sebavedome, pričom sa stále usmieval. Vyšiel hore do lóže, aj v sprievode dvoch ochrankárov. Tam prišla zadným vchodom aj Ivetina sestra Ivana spolu s jej kamarátkou. Keď vstúpili do lóže, všetci v hľadisku, kde nechýbali viaceré celebrity, ich privítali potleskom. Hneď po premiére všetkých zaujímalo, aký mal syn zosnulej speváčky z filmu dojem. "Už som vedel, o čom bude pojednávať. Teraz som skôr pozeral, ako výborne to bolo nakrútené," zveril sa so svojím postrehom mladý Štaidl.

Pozrite sa, ako to vyzeralo na premiére minisérie Iveta:

Nezabudol pochváliť aj dobrý výber hercov. "Prekvapilo ma stvárnenie otca a vlastne úplne úžasný casting. Vedel som, kto bude hrať otca, ale prekvapilo ma, akým spôsobom tá maskérňa vlastne pracovala. Celkom mi to vyrazilo dych," vyjadril svoje uznanie hercom aj maskérom. Ladislava Štaidla stvárnil herec, spevák a skladateľ Ondřej Gregor Brzobohatý (39) a je pravda, že v niektorých momentoch akoby zosnulému hudobníkovi vypadol z oka. Arturovi otec veľmi pomohol v jeho životnom smerovaní a do jeho života priniesol systém. Veľmi sa na neho podobá a boli si posledné roky veľmi blízki. Po jeho nedávnom skone sa stal úplnou sirotou. Našťastie je už dostatočne sebestačný. Skúšal šťastie v rôznych povolaniach, ale stále v tom zrejme ešte nemá celkom jasno.

​Na premiéru preto prišiel sám a počas prestávok mu robila spoločnosť mamina sestra, ktorá je jej dvojčaťom. Na jeseň má vystúpiť na koncerte v Lucerne, ktorý sa má uskutočniť na počesť Ivety. Aj ona mala kedysi ambície stať sa speváčkou. Jej životná cesta sa ale uberala iným smerom a vo Švajčiarsku, kde sa vydala, má s manželom obchod. Na rozdiel od Ivety bola vždy sebavedomá, energická a temperamentná. Nemala problém s psychikou ako citlivá Iveta, ktorá sa preto do sveta šoubiznisu veľmi nehodila. Žiaľ, skončila tragicky. Nedokázala už žiť ani kvôli synovi. "Úprimne povedané, veľa vecí som z toho obdobia vytesnil, pretože to bol ťažký emocionálny zážitok, keď zomrela mama. Takže mám skôr len tie dobré spomienky na to, keď sme spolu trávili čas, ako sme chodili na prechádzky so psom a podobné záležitosti," vyznal sa Artur, ktorému miniséria o jeho mame nepochybne mnohé rany otvára, no zdá sa, že mladý muž je už do značnej miery odosobnený.

Súvisiace články

Najčítanejšie