Jasno
17°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Amber si na súde s Deppom vypočula svoj psychologický posudok! Výsledok sa jej iste nepáčil!
Zdielať na

Amber si na súde s Deppom vypočula svoj psychologický posudok! Výsledok sa jej iste nepáčil!

Archívna reportáž

Pokračujúca kauza exmanželov Johnnyho Deppa (58) a Amber Heard (32) prejednávaná na súde vo Fairfaxe vo Virgínii odhaľuje, že ich manželský vzťah bol naozaj chorý. Obidvaja mali totiž vážne psychické problémy už v mladosti a tie sa naplno premietli aj do ich vzťahu. Na minulom súdnom pojednávaní sa riešilo, že v prípade Deppa bola na vine jeho vlastná agresívna matka, ktorá ho bila a neustále urážala. Amber sa zdá byť akoby jej zrkadlovým odrazom, čo bral Johnny veľmi bolestivo a riešil to alkoholom a drogami. Teraz sa dostala na paškál zas herečka a jej psychologická diagnóza.

Doktora Shannon Curry, ktorú si na súd najal Depp, vypovedala, že sa s Heard stretla  "v dvoch rôznych dňoch", keď vykonávala jej hodnotenie. Uviedla aj presné dátumy - bolo to 10. a 17. decembra 2021. Povedala, že spolu strávili 12 hodín a "výsledok hodnotenia pani Heard potvrdil dve diagnózy - hraničnú poruchu osobnosti a histriónsku poruchu osobnosti". Doktorka Curry uviedla, že pani Heard "externalizuje vinu" a dokáže byť "sebestredná", "odsudzujúca" a má v sebe hnev. Dodala, že ide o "zúfalý strach z opustenia" a reakciou naň je snaha udržať si blízkeho človeka a toto správanie sa môže stať extrémnym.     

Počas jej prejavu bolo vidieť, že to Amber nebolo vôbec po vôli. Sedela ako na ihlách, na tvári sa jej objavila nespokojnosť, krútila hlavou a prevracala pritom oči. Hoci sa zjavne snažila zachovať pokoj, radosť jej hodnotenie evidentne nerobilo. Doktorka Curry ďalej pokračovala v detailoch, ako sa tieto diagnózy prejavujú. Uviedla, že ľudia s hraničnou poruchou sa môžu ľahko urážať a nekontrolujú svoje emócie. Urobia čokoľvek, aby vyjadrili hnev. V prípade histriónskej poruchy osobnosti ide o potrebu byť stredobodom pozornosti. Osoby s týmto ochorením si vymýšľajú príbehy, aby sa dostali do centra pozornosti buď ako "obeť", alebo "princezná". Veľmi im záleží na vzhľade, môžu byť krutí a mať problém priznať si chyby, čo vyvoláva veľa problémov vo vzťahoch.

V zázname zo súdneho pojednávania si môžete pozrieť reakcie Amber na slová psychologičky o jej duševnom stave:

Osoby s hraničnou poruchou môžu pôsobiť šarmantne a sociálne sofistikovane, ale môžu aj vybuchnúť a neuvedomovať si problémy vo svojom myslení. Ich reakcie môžu byť násilné alebo agresívne a môžu svojho partnera zneužívať, aby mu fyzicky zabránili odísť.  Aby zabránili partnerovi odísť, môžu tiež využiť právny systém, a to vyhrážaním sa podania súdneho zákazu priblíženia alebo tvrdením, že boli zneužití. Podľa Curry existujú dôkazy, že pani Heard "hrubo" zveličuje príznaky posttraumatickej stresovej poruchy a že neexistujú dôkazy, ktoré by potvrdzovali, že skutočne trpí týmto stavom. Právnička Elaine Bredehoft, zastupujúca Heard, doktorku Curry upozornila, že jej názory sa nezhodujú s názormi terapeuta, ktorý liečil Heard. Podľa neho Heard bola obeťou domáceho násilia zo strany pána Deppa. Rozhodujúce bude, komu skôr uverí porota na súde.

Amber Heard s dcérkou Oonah, ktorú jej pred rokom porodila náhradná matka: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Amber Heard (@amberheard)

Súvisiace články

Najčítanejšie