Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prípad facka Willa Smitha uzavretý! Akadémia vyriekla POTUPNÝ verdikt!
Zdielať na

Prípad facka Willa Smitha uzavretý! Akadémia vyriekla POTUPNÝ verdikt!

Archívna reportáž

Takmer dva týždne trvalo, kým Akadémia filmových umení a vied rozhodla, ako potrestajú čerstvého držiteľa Oscara za facku, ktorú dal v priamom prenose na pódiu komikovi Chrisovi Rockovi za vtip na adresu Smithovej manželky. V hre bola dokonca aj možnosť, že 53-ročný Will by o vysnívaného Oscara prišiel.

​Už je jasné, že zlatú sošku za výkon vo filme Kráľ Richard o rodine slávnych tenisových sestier Williamsových si môže Will Smith ponechať. No ak by aj ašpiroval na ďalšiu, len tak skoro si pre ňu na pódium v Dolby Aréne v Los Angeles nepríde, píše portál PageSix.

Akadémia filmových umení a vied zakázala Willovi Smithovi na 10 rokov vstup na všetky jej podujatia. "Rada guvernérov rozhodla, že počas 10 rokov, počnúc 8. aprílom 2022, sa pán Smith nebude môcť zúčastňovať na žiadnych podujatiach alebo programoch Akadémie osobne ani virtuálne, vrátane udeľovania cien Akadémie," oznámili v piatok.

Pripomeňte si celú situáciu:

Vo vyhlásení sa ďalej uvádza: "Chceme vyjadriť hlbokú vďaku pánovi Rockovi za to, že si za mimoriadnych okolností zachoval chladnú hlavu. Chceme tiež poďakovať našim moderátorom, nominovaným a víťazom za ich vyrovnanosť a gráciu počas nášho televízneho prenosu." Pred oficiálnym rozhodnutím sa sám Smith minulý týždeň vzdal členstva v Akadémii, čo pôvodne znamenalo, že sa vzdal práva hlasovať, ale naďalej mohol byť nominovaný, zúčastňovať sa na udeľovaní cien a ponechať si svoje súčasné ocenenie. To sa piatkovým rozhodnutím čiastočne zmenilo. "Rozhodnutie Akadémie akceptujem a rešpektujem," uviedol v piatok v krátkom vyhlásení pre Page Six.

Oficiálne vyjadrenie Akadémie:

V pondelok po galavečere sa Smith na sociálnych sieťach ospravedlnil za svoje činy a napísal, že boli "neprijateľné a neospravedlniteľné". "Chcel by som sa ti verejne ospravedlniť, Chris. Prekročil som hranicu a mýlil som sa. Som v rozpakoch a moje konanie nesvedčilo o človeku, ktorým chcem byť. Vo svete lásky a láskavosti nie je miesto pre násilie," vyjadril sa herec a odvtedy na jeho Instagrame nepribudol žiadny príspevok. Nechal sa údajne hospitalizovať na luxusnej psychiatrickej klinike, kde sa vyrovnáva s ťažkým stresom, ktorý mu situácia, keď konal neuvážene, priniesla.

Súvisiace články

Najčítanejšie